Daewoo-Chevrolet Matiz: Lampje motorstoring

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 0.8

Hallo. Zes weken geleden heb ik deze Matiz gekocht. Hij rijdt heel prettig en soepel. Maar nu brandt binnen zes weken voor de vierde keer het lampje van motorproblemen. Eerste controle: niets aan de hand, een klein foutje en gereset. Tweede keer: bougiekabels vervangen. Derde keer: 1,5 uur in de werkplaats geweest, iets met motorinlaat hersteld. Nu brandt het lampje weer. De auto heeft 39.000 km gereden in precies vier jaar. Komt dit probleem vaker voor? Ik merk niets tijdens het rijden.

RdeBont

Geplaatst door RdeBont (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Matiz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 11 jaar geleden

Weet je de exacte foutcodes die uitgelezen zijn? Dan is er misschien iets van te zeggen.
Ik vindt dat er het lampje niet voor niets aan gaat (dat is zelfs wettelijk geregeld hoe en wanneer).
Dus de opmerking "een klein foutje" neem ik met een korrel zout. Met een klein foutje gaat het lampje niet aan.

Garantie? Terug naar de verkoper en probeer de huidige foutcode (nummer) te krijgen.

RdeBont (0), 11 jaar geleden

Dank u voor de reactie; woensdag kan ik naar de garage en vraag de rapportage op van wat er is uitgelezen. Ik heb een half jaar Bovag-garantie en geloof wel in de goede wil van de garage (officiële Opel/Chevrolet-dealer).

RdeBont (0), 11 jaar geleden

Beste Oldford Professional. Inmiddels heeft de garage een gedegen meting uitgevoerd waarbij bleek dat de auto op 3 cylinders reed ipv op 4. Om dat op te lossen hebben ze de cylinderkop gereviseerd en een pakkingset vervangen. Ik rijd weer als een trein (en dat zonder rails! en ook nog op tijd!) en hoop dat dit hoofdstuk kan worden afgesloten. Kan dit probleem veroorzaakt zijn doordat de auto relatief weinig en misschien traag heeft gereden? Terwijl ik een iets fellere rijstijl erop na houd?
Reparatie was onder garantie, dus geen rekening gekregen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Matiz of stel zelf een nieuwe vraag.