Daewoo-Chevrolet Matiz: langzaam en te weinig vermogen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 0.8

Heb enige tijd geleden een matiz aangekocht met kapotte motor. Nu is de motor gereviseerd en ingebouwd. auto start perfect, uitlaatgaswaardes goed, en blijft goed lopen. Heb er nu 500 km mee gereden en durf nu gas te geven.

Ik zit nu met het volgende probleem, de auto trekt traag op en het lijkt alof deze te weinig vermogen heeft, heb meer van deze auto's in onderhoud, en die klimmen sneller in de toeren. ook haalt de auto op de snelweg licht oplopend de 120 niet in de 5e versnelling. is toch niet zoals het hoort.

Nu denk ik dat er voordat de motor stuk ging iemand aan de ontsteking gedraaid heeft en er nu naontsteking is, in autodata staat echter niets over het ontstekingstijdstip en waar de merktekens staan. Iemand enig idee? Of waar ik het kan vinden?

Mocht iemand nog andere ideeen hebben hoor ik het graag. De auto heeft ongeveer een jaar stil gestaan voordat deze weer klaargemaakt is.

Groeten en alvast bedankt,

Erik

01erik01

Geplaatst door 01erik01 (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Matiz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

berendonck (0) PRO, 15 jaar geleden

Staat wel in "Autodata"

Moet 10 graden voor BDP zijn en 950 RPM, staat 1 inkeping op de krukas-poelie en de graden-verdeling op het distributie-deksel.

01erik01 (0) PRO, 15 jaar geleden

In mijn autodata staat alleen ECM. maar ik heb dan ook het boek.

Heb de ontsteking afgesteld zoals omschreven en het verschil is duidelijk merkbaar, het is nu best wel vlot autotje.

Bedankt voor de info!

Groeten Erik

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Matiz of stel zelf een nieuwe vraag.