Daewoo-Chevrolet Tacuma: Levensduur gasinjectoren

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0

Ik heb enkele jaren geleden in een Tacuma met 54000 km een LPG G3 (Koltec) laten inbouwen. Binnen 10.000 injectoren moeten laten vervangen onder garantie bij garage van aankoop. Na nog eens 60.000 is er weer 1 injector echt kapot en 1 erg slecht. Kost me 950 euro (ex 400 onderzoekskosten), bij een andere garage.
Ik maak me zorgen om de volgende 60.000 km... Is dit snelle slijten normaal? Wat is eigenlijk een normale levensduur voor injectoren? In hoeverre kun je je beroepen op 'dit is abnormaal snelle slijtage' garantie (schijnt een vrij nieuw wetboek artikel te zijn)?
Auto loopt overigens prima op benzine en is motorisch prima in orde.

papaw

Geplaatst door papaw (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Tacuma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hakeemolajuwon (0) PRO, 15 jaar geleden

De injectoren zijn gevoelig voor vuil wat in het LPG zit. Daarvoor is de fabrikant niet verantwoordelijk, maar eerder de leverancier van het gas. Nu zitten er in het gassysteem twee filters. Ik durf te wedden dat die nog nooit vervangen zijn. Overigens staat 950 euro bij mij gelijk aan oplichterij, maar dat geheel terzijde.

garageburgwal (0) PRO, 15 jaar geleden

en die 400 ex aan onderzoekskosten ook ;-)

Opeltje (0) PRO, 15 jaar geleden

inderdaad lijken mij deze prijzen ietwat hoog....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Tacuma of stel zelf een nieuwe vraag.