Daewoo-Chevrolet Matiz: Matiz 99 houdt in en motorlampje brand af en toe

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 800 KLYA

Sinds enige tijd heeft mijn Matiz (99) het volgende probleem. De auto houdt in en stotterde tijdens nat weer. Ook ging af en toe het motorstoringslampje branden bij zeer nat weer.
Vochtverdrijver gebruikt en het probleem is 1 maand weggeweest. Vorige week stotterde de auto weer (droog weer).
Vervolgens rotor, verdelerkap en bougiekabels vervangen en de auto reed direct weer goed. Na 2 dagen hield de auto op de snelweg weer in. Als er vanaf hoge toeren naar lage toeren gegaan wordt flikkert het motorlampje even. De auto houdt dan heel even in. Stottert verder niet noemenswaardig.

Iemand suggesties waar het probleem in zou kunnen zitten (morgen heb ik weer een bezoekje aan de monteur gepland, maar ben graag voorbereid).

John

Noppesnada

Geplaatst door Noppesnada (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Matiz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Eerst maar eens uitlezen, dat kan een hoop zoekwerk schelen.

Noppesnada (0), 13 jaar geleden

Ik heb de auto uit laten lezen. De ontsteking bleek defect te zijn. Kosten bij de dealer 200 euro ex btw.

Bij de sloop een andere gehaald voor 50 euro. Jammer dat de rotor en verdelerkap net anders waren en die echt aan vervanging toe waren bij het sloopexemplaar. Gemonteerd (door mijn monteur) en storingsmelding is verdwenen. Inhouden en stotteren ook.

Hoop dat jullie er iets aan hebben (en ik niet op deze posting hoef terug te komen).

John

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Matiz of stel zelf een nieuwe vraag.