Daewoo-Chevrolet Tacuma: Motor problemen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo, al sinds de aankoop in febr. van dit jaar start de auto ongelooflijk slecht, vaak pas in 2de of 3de instantie. Na enige tijd ging ook het lampje van de motor branden in het dashboard. Het geval is al diverse malen onderzocht en er zijn enkele kabels vervangen alsook de bougies. Het schijnt dat de auto afvaldeeltjes van de motor moet reinigen maar deze weer de motor in blaast. Het probleem is er nog steeds en zo wordt onze Tacuma een behoorlijk onbetrouwbare bak. De auto is al diverse keren bekeken en er zijn onderdelen gereinigd, omdat de garage zei dat het gaat om roetdeeltjes die blijven hangen. Herkent iemand dit en weet iemand wat het werkelijk is? Je moet je erbij voorstellen dat als de auto dan gestart is hij heel schokkerig en schuddend wegrijdt en op zoek lijkt te zijn naar wat ie moet doen. Heel erg vervelend allemaal. Hij rijdt op de weg verder redelijk tot goed, als hij eenmaal op gang is gekomen. Ik lees jullie reacties graag! Martijn

schaijk23

Geplaatst door schaijk23 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Tacuma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Benny1081 (0) PRO, 16 jaar geleden

Door vervuiling (slechte brandstof) gaan de kleppen blijven kleven. De kleppen zouden onder een andere hoek moeten geslepen worden, waardoor ze niet zo makkelijk meer blijven kleven. Een daewoo-chevrolet dealer weet hier meer van. Meestal komt dit door enerzijds brandstof van mindere kwaliteit te tanken en veel korte afstanden af te leggen.
Mvg
Benny

verrace (0) PRO, 16 jaar geleden

de tacuma 1.6 heeft meestal een egr probleem( deze voert inderdaad uitlaat gassen terug de motor in)
voor deze egr klep is een verbeterde uitvoering met ook verbeterde software.
gr.r.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Tacuma of stel zelf een nieuwe vraag.