Chevrolet Kalos 2007: Motor zonder olie

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: F14D3, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 69

Hoi,

Vraag van een amateurtje hier.

Ik ben zelf bezig met een grote beurt van een Chevrolet Kalos uit 2007 en het vervangen van de kleppendekselpakking, inclusief de bijbehorende o-ringen.

Heb de oude olie al eruit en het oliefilter vervangen. Maar nu heb ik geen nieuwe o-ringen voor het kleppendeksel (die inmiddels schoon en ontvet is) en daar kan ik maandag pas aankomen maar dan staat de motor een paar dagen zonder olie. De vraag is : kan dit kwaad? Het kleppendeksel is eraf en heb alles netjes afgedekt en de motorkap is uiteraard dicht. Er kan dus niet mee gereden worden.

Bedankt alvast!

AGMB

Geplaatst door AGMB , lid sinds 7 maanden geleden

1 Reactie

check

Beste antwoord, geplaatst door Hans4040 PRO, 7 maanden geleden

Als je de motor niet laat lopen is er niets aan de hand.
Hij kan best een paar dagen stil staan,
maar je kan de olie er toch alvast in doen en het kleppendeksel later plaatsen?

    Bedankt voor de reactie, Hans! Ja, dat ga ik denk ik ook doen. Kwam qua tijd niet meer uit en wist niet zeker of het wel kon. Nogmaals dank! - AGMB, 7 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Kalos of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.