Chevrolet Evanda 2005: Nokkenassensor

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16v

Hallo Allemaal

Sind februari 2014 ben ik in het bezit van een Chevrolet Evanda,


Enkele weken geleden begon de auto ineens tijdens het rijden te stotteren en ik zag dat het motormanagementlampje ging branden.
Hij houdt dan erg in en schakelt zelf terug naar benzine. Nadat je de auto opnieuw gestart hebt kan je hem weer op gas overzetten.

Ik ben met de auto naar de garage gegaan, waar ze de storing uitgelezen hebben. De nokkenaspositiesensor zou defect zijn.
Deze is vervangen. De storing leek verholpen te zijn.

Een week of 3 geleden weer hetzelfde, stotteren, inhouden en het lampje ging weer branden. De garagehouder zag dat er een
slang van de gasinstallatie opgeblazen en poreus was (zie foto). Deze is direct vervangen en bij het uitlezen is de computer gereset.

De volgende dag, op de snelweg naar Almere weer opnieuw dezelfde klachten, Weer terug gegaan naar de garage en weer werd de nokkenaspositiesensor aangegeven.
Na het uitlezen wilde de auto niet meer starten. De accu was ineens leeg. Bij het doormeten bleek deze kapot te zijn, dus deze heb ik ook laten vervangen.

Vorig weekend, weer op de snelweg en in de regen, stotterde de auto opeens weer een paar keer, maar nu ging het lampje niet branden en konden gewoon doorrijden.
Deze week verder geen problemen, maar gisteren op de snelweg weer een stotterende auto, inhouden en terug schakelen op benzine en MM lampje ging weer branden.

Vandaag Autogas specialist geweest om het LPG systeem uit te lezen, monteur heeft een proefrit gemaakt en kon niets vinden het LPG systeem is prima in orde.
Van hen het advies gekregen om een poos op benzine te rijden om te kijken of de storing ook op benzine komt.

Na 40 km op benzine gereden te hebben, voelde ik de motor een keer hikken en het MM lampje brand weer opnieuw.
Vanavond de auto opnieuw uit laten lezen, en jawel fout in de nokkenassensor.

wie kan mij hierbij helpen

Daan1974

Geplaatst door Daan1974 , lid sinds 5 jaar geleden

1 Reactie

thei11316, 5 jaar geleden

De aansluiting van de nokkenassensor schoonmaken met contact reiniger,komt vaker voor

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Evanda of stel zelf een nieuwe vraag.