Daewoo-Chevrolet 0: olie lekken

Bouwjaar: 2007

wij hebben een tijdje terug een nubira gekocht uit 1998. rijdt als een zonnetje (hadden eerst een sunny uit 92 dus tsja, wat wil je!!!) maar nou zagen we gisteravond dat er wat olie lag op straat,onder de voorkant van de auto. (in het midden zeg maar, ongeveer een armlengte vanaf de voorkant)
mijn man dacht aan een lekke koppakking maar heeft er zelf niet genoeg verstand van om echt te bepalen wat het is. voordat ik naar de garage ga dalijk wilde ik eerst eens hier informeren of iemand weet waar het vandaan kan komen en mocht het de koppaking zijn waar moeten we dan aan denken qua kosten???

alvast bedankt voor het meedenken...

lady-nubira

Geplaatst door lady-nubira (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Santa (0), 17 jaar geleden

Dat is zo eigenlijk niet te zeggen. Het kan van alles zijn.
Het beste is om de motor goed te bekijken van boven naar beneden.
Olielekkage naar buiten toe via de koppakking kan wel maar is dan aan de buitenkant van de motor duidelijk te zien.
De olie kan ook bij een krukaskeerring vandaan komen maar het kan ook nog versnellingsbakolie zijn danwel gemorste olie van de afleveringsbeurt.

De makkelijkste manier om het te constateren is om het blok helemaal schoon te maken met ontvetter en dan met een tuinslang af te spoelen.
Dit kan ook met een hogedrukreiniger, maar in beide gevallen dient men wel de nodige voorzichtigheid in acht te nemen t.a.v. de electronische componenten.

lady-nubira (0), 17 jaar geleden

okey dan...dus voor mij (man is op t werk!!!) als vrouwelijke leek is het haast niet te achterhalen zo 1,2,3 begrijp ik...
is er iets wat ik heel duidelijk zou moeten zien, want dan gooi ik gewoon de klep ff open.... het motorblok ziet er zo aan de bovenkant heel schoon en goed uit. kon wel zien vanochtend aan de onderkant dat er een natte olie plek zat . (dat is zeg maar halverwege tussen de wielen)

en dan nog een vraag... is het evt schadelijk om bij een lichte olie lekkage te blijven rijden??? heb het niet over tig kilometers maar de kinderen zullen bijv van school gehaald moeten worden...

Santa (0), 17 jaar geleden

Nee, op zich geen probleem indien er maar voldoende olie in de motor zit. Gewoon even het oliepeil checken.

lady-nubira (0), 17 jaar geleden

okey tnx
zal later nog even meedelen wat de "uitkomst" was!!!

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

zolang overal genoeg olie inzit
motor versnellings bak zal er niet direct op korrte termijn iets stuk gaan
maar elke lekkage moet zsm worden verholpen
al is t alleen al uit millieu overweging
mvg jerry

Santa (0), 17 jaar geleden

Wel peilen wanneer de auto WATERPAS staat en minimaal 10 minuten NIET gelopen heeft. Peilen doe je het best bij koude motor.

Peter Schouten (0), 17 jaar geleden

Controleer ook eens of de oliedrukzender niet 'doorzweet'. Die zit meestal in de buurt van het oliefilter (da's een rond potje dat doorgaans ergens aan de zijkant gemonteerd zit). De zender is te herkennen als een grote bout met een draadje eraan. Ook even naar lekkage via de klepdekselpakking kijken. Het klepdeksel is bovenaan de motor te vinden, zit met een stuk of wat boutjes rondom vast aan de kop met een pakking ertussen. Misschien een boutje niet goed aangedraaid na het kleppen stellen / controleren.

suc6
Peter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet 0 of stel zelf een nieuwe vraag.