Daewoo-Chevrolet Matiz: Onregelmatig toerental

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 0,8 3 cyl

Na probleemloos 30.000 km nu plosteling een onregelmatig toerental bij uitrollen. Toerental zakt na ontkoppelen soms naar +/- 1700 en blijft daar een tijdje tijdens uitrollen op hangen of schommeld tussen de 1200-1700 of zakt soms even dik onder de 1000 en herstelt daarna naar normaal stationair toernetal of soms ook gewoon in 1x goed (900-1000).Onregelmatig dus!
Ook in het verleden opgevallen dat bij warme moter, de moter heel eventjes inhield en dan gelijk weer verder ging (net alsof er een soort overschakeling plaats vond). Ritjes met deze Matiz bijna altijd dik 25km per rit met altijd merk benzine. Iemand zelfde probleem en mogelijk een oplossing (gehad) ????

matiz driver

Geplaatst door matiz driver (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Matiz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ajvanhaarlem (50), 14 jaar geleden

Ik heb een zelfde soort probleem gehad met mijn daewoo kalos en ik heb de gaskleppositiesensor vervangen en het was weg. Mischien dat dit ook bij jou kan helpen.

JQC (0), 14 jaar geleden

Matiz driver,

Ga gewoon even lang de dealer, bv autobedrijf monster die mensen hebben er voor geleerd.
IPV zelf dure onderdelen te vervangen, ahv de leeftijd/km-stand is de reparatie mischien zelf garantie.
Als je te miste normaal onderhoud heb laten uitvoeren.

JQC (0), 14 jaar geleden

leeg

matiz driver (0), 14 jaar geleden

Beste meedenkers/adviseurs, het probleem heeft zich maar tijdelijk voorgedaan. Oorzaak/reden onbekend en hopelijk wegblijvend. Wat ik nog wel eens heb en ook al voordien had is dat je tijdens het rijden, gewoon duidelijk in een willekeurige versnelling en toerental even inhouden en dan gelijk weer oppakken voelt. Net of er een overschakeling plaats vindt. Dit zowel bij pas gaan rijden (nog "koude") motor als bij een goed warme motor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Matiz of stel zelf een nieuwe vraag.