Chevrolet Matiz 2006: Onrustig op het gas en toerental niet stabiel

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: A08S3, Motorinhoud (cc): 800, Vermogen (kw): 38

Beste mensen, ben nieuw op dit forum en hoop hier een antwoord te krijgen op het probleem.
Mijn matiz start met koude motor hoog in de toeren. Zo rond de 3000 rpm. Dit zakt als hij iets opwarmt. Echter bij opschakelen zie je het toerental ook geregeld stijgen en stapvoets rijden in de wijk is bijna niet mogelijk zonder de koppeling te gebruiken. Stappenmotor is vervangen en de egr klep vandaag bij de garage. Het zou nu goed zijn volgens hem maar niet dus. Heb nog het zelfde probleem. Iemand een idee? Alvast dank, Robert

Robert Timmer

Geplaatst door Robert Timmer (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Matiz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

check

Beste antwoord, geplaatst door arjankempeneers (25) PRO, 1 jaar geleden

Kan zijn dat de terugslagklep defect is. er loopt een slang (carterventilatie) van inlaatspruitstuk over het kleppendeksel richting gasklephuis. Onder het gasklephuis zit het klepje dat vermoedelijk defect is.

Robert Timmer (0), 1 jaar geleden

Domme vraag misschien maar naar welke kant moet het klepje afsluiten?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Matiz of stel zelf een nieuwe vraag.