Chevrolet Matiz 2005: Ontluchten stuurbekrachtiging

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: A08S3, Motorinhoud (cc): 800, Vermogen (kw): 38

Hallo allemaal,

Heb vandaag de stuurbekrachtigingsvloeistof vervangen van onze Matiz. Helaas piept de pomp erg, er zit nog lucht in het systeem.

Ik heb via de toevoerlijn het oude vloeistof laten leeglopen. Vervolgens bijgevuld. Motor even kort laten lopen en hierbij de wielen max naar links en rechts gestuurd een paar keer. Maar de pomp blijft piepen. Verder heb ik alles zo gelaten om schade aan de pomp te voorkomen.

Hoe kan ik het systeem geheel ontluchten op de juiste wijze?

Alvast bedankt.

Abi_35

Geplaatst door Abi_35 , lid sinds 8 maanden geleden

1 Reactie

Beste antwoord, geplaatst door Abi_35, 8 maanden geleden

Hallo,

Wilde even een terugkoppeling geven. Misschien bruikbaar voor iemand in de toekomst. Heb de beide wielen opgekrikt en de wielen max naar links en rechts gedraaid. Dit een keer of 20 of meer. Om de zoveel keer even reservoir controleren en bijvullen. Daarna motor starten en dan een paar keer weer wielen max links rechts en dat was het. De pomp jankt dan niet meer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Matiz of stel zelf een nieuwe vraag.