Daewoo-Chevrolet Nubira: Probleem met Tachosignaal

Bouwjaar: 2004, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8AUT

Hallo,

Ik heb een Blaupunkt Travelpilot E2 gekocht en ingebouwd in mijn Nubira 1.8 Automaat van 2004 (J200). Ik heb een draad getrokken vanaf de stekker van het instrumentenpaneel volgens opgave op de site van de fa. Petri (http://www.petri.de/cgi-bin/petri.cgi?ur...
De navigatie liet zich daarna moeiteloos kalibreren en werkte prima. Ik was echter een niet onbelangrijk probleem rijker: mijn snelheidsmeter bleef op 0 staan en de KM-teller deed ook niets meer !
Wie weet hoe ik dit kan verhelpen?

Alvast bedankt.

nescio61

Geplaatst door nescio61 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Nubira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

nescio61 (0), 15 jaar geleden

Het probleem is verholpen!
Mijn garage wist zo geen oplossing, maar een car-audio inbouwspecialist merkte op dat het tachosignaal bij Daewoo-chevrolet eigenlijk nooit problemen geeft, dat deze eigenlijk altijd sterk genoeg is. Hij droeg als mogelijke oorzaak aan dat mijn LPi-installatie ook een tachopuls nodig heeft en dat het signaal mogelijk daardoor verzwakt was. Oplossing: een API ertussen.
Ik heb een API4 aangeschaft en het probleem is opgelost!
info betr. de API4: http://www.beijer.eu/AWS/doc/API4%20broc...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Nubira of stel zelf een nieuwe vraag.