Chevrolet Nubira 2009: Problemen verwarming

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Benzine, Motorcode: F16D3, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 80

Ik heb wat problemen met de verwarming van onze Chevrolet Nubira uit 2009.

Het gaat om het volgende:

- de knop voor de aanjager met 4 standen werkt niet altijd lekker. Als je de aanjager soms hoger zet van stand 2 naar 3 gaat dat goed, zet je hem vervolgens terug naar stand 2, dan werkt deze niet meer. Terugdraaien naar stand 0 en dan opnieuw naar 2, dan doet hij het meestal wel weer. Dit fenomeen komt in alle standen voor.

- de knop voor warme/koude lucht werkt ook niet altijd lekker. Soms wanneer je van koud naar warm instelt, blijft ie koude of lauwe lucht blazen. Zet je dan de aanjager uit en opnieuw aan, dan wordt ie wel warm. Wil je vervolgens terug naar koude lucht, blijft ie op warm steken. Zet je dan de aanjager uit en weer aan hoor je een tik alsof de kachelkleppen ineens verspringen en dan blaast ie wel weer koude lucht.

Wat is er aan de hand? Tijd voor een nieuw kachelbedieningspaneel? Of is er achter het bedieningspaneel iets niet in de haak?

Heeft de auto electronische kachelbediening, of werkt dit nog mechanisch met kabelverstelling?

Vincent86c

Geplaatst door Vincent86c (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Nubira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

check

Beste antwoord, geplaatst door Vincent86c (0), 1 jaar geleden

Inmiddels zijn we eruit. de contactbanen achterop het kachelbedieningspaneel waren te ver ingesleten en zorgden voor slecht contact. Inmiddels nieuw bedienpaneel gemonteerd en de kachel en aanjager werken weer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Nubira of stel zelf een nieuwe vraag.