Daewoo-Chevrolet Kalos: raar geluid met remmen

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

halo allemaal

ik heb weer een probleem als ik rem hoor ik af en toe een tikkend geluid en tegelijk een schurend geluid. het geluid zit aan de achterkant. het is net of er iets aanloopt tijdens het remmen maar hij doet het niet altijd paar keer per maand. en soms als ik stilsta voor het stoplicht als ik heb afgeremd en stilsta hoor je een paar seconden een getik van achter onder de auto.

hopelijk weet iemand wat het kan zijn.

B1000

Geplaatst door B1000 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Kalos? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

jan T (20) PRO, 11 jaar geleden

nou ik zou zeggen maak de achteremmen open om tezien of daar alles inorde is.
dat getik van onder de auto zou de uitlaat zijn die dan afkoelt vermoed ik.

groetjes jan.

B1000 (0), 11 jaar geleden

halo jan T

bedankt voor je reacktie

ik zal de achteremmen een keer nalaten kijken of ik doe het zelf. ik denk dat het getik er ook mee temaken heeft het geluid is te hard voor het afkoelen van mijn uitlaat.

B1000 (0), 11 jaar geleden

wat de remmen betreft daar ga ik zelf niet aan zitten, ik denk dat er iets vastzit vorig jaar zijn ze bij een onderhoudsbeurt ook weer gangbaar gemaakt. en dan nog een klein vraagje de motor slaat af en toe over maar dit ligt dan vaak aan de kabels of niet. de bougies heb ik schoongemaakt.

jan T (20) PRO, 11 jaar geleden

dat zou kunnen maar dat is niet zeker.
laat hem eens draaien en spuit met de plante spuit de kabels nat slaat hij dan over eerst een beetje gasgeven dan weet je dat ze slecht zijn gebeurt dat niet dan zou het ook iets anders kunnen zijn maar misschien dat er dan wat uitkomt met het uitlezen van de wagen.

groetjes jan.

B1000 (0), 11 jaar geleden

hartelijk dank voor de reacktie ik ga het proberen. de auto had een paar dagen stilgestaan toen het mij opviel ik heb alleen de egr afgesloten maar zo rij ik er al jaren mee.

B1000 (0), 11 jaar geleden

ik heb de auto vanmidag noodgedwongen naar de garage gebracht. om naar de remmen en koppeling te laten kijken. ik had bij stilstaande auto met draaiende motor een apartgeluid als ik het rempedaal stevig intrap. het klinkt alsof er iets in de remvloeistof zit lucht of vocht of beide. en als ik wegrij met stationair draaiende motor zodra je de koppeling op laat komen dan hoor je dat rare geluid ook. nog even afwachten dat verklaart mischien ook dat rare geluid met remmen

B1000 (0), 11 jaar geleden

ik heb de auto weer terug en er mankeerde volgens hen niks aan en het geluid is er nog steeds ik probeer nog wel een andere garage

B1000 (0), 11 jaar geleden

de bougiekabels zijn goed heb het testje gedaan en nu heeft de airco weer kuren. ( ik word moe van een daewoo)

jan T (20) PRO, 11 jaar geleden

misschien is je airco dan aan een onderhouds beurtje toe.

groetjes jan.

B1000 (0), 11 jaar geleden

auto gisteren een beurt laten geven en apk keuring, prima in orde na vervangen uitlaat deel. alleen airco nog een keer na laten kijken want die is ergens lek.

jan T (20) PRO, 11 jaar geleden

nou dat heeft nu denk ik niet zo n haast je kan in ieder geval er mee de weg op.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Kalos of stel zelf een nieuwe vraag.