Daewoo-Chevrolet Nubira: Ratelen bij starten

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 SE

hallo allemaal,

ik heb enige tijd geleden een nubira 1,6 SE gekocht en heb er geen problemen mee gehad.
todat ik vannochtend de auto starte en de motor klonk als een harley davidson het geluid komt duidelijk uit de motor en niet bij de uitlaat vandaan.
nou heb ik hier op het forum gezien dat ik niet de enige ben met dit probleem en heb op andere posts gelezen dat het de oliepomp kan zijn?
verder heb ik af en toe moeite om de auto in z'n 1 te schakelen. anders gezegt met koppeling volledig ingetrapt moet ik heb echt in z'n 1 duwen. in andere versnellingen gaat hij prima.
heb ondertussen al een afspraak gemaakt bij de garage, mijn vraag is dus eigenlijk meer waar dit alles door kan komen en wat voor kosten ik daar ga maken ( denk 100 euro of 1000 euro)

mvg

Daan

icarus777

Geplaatst door icarus777 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Nubira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

B1000 (0), 12 jaar geleden

is je oliepeil goed, en kan ook door het koude weer komen dan heeft hij wat meer tijd nodig om oliedruk op te bouwen en wat betreft het schakelen heb ik ook last van vooral met koud weer als de bak goed op temperatuur is dan is het over bij mij. anders kan mischien helpen om de versnellingsbakolie te (laten) verversen. laat voor de zekerheid ditributieriem en spanner nakijken kan het ook zijn

WPW (0), 12 jaar geleden

Wat voor soort ratelen is het? een tikkend geluid of zo? en is het constant of gaat het weg na verloop van tijd? ook al is de oliepomp nog goed dan zou ik die meteen laten vervangen als men toch het carter open moet maken.

icarus777 (0), 12 jaar geleden

hey bedankt voor de reacties.

ben ondertussen naar de garage geweest en heb het even na laten kijken, bleek toch de uitlaat te zijn :) dus daar wordt een stukje vervangen. ik heb met het schakelen eens opgelet wanneer ik er wel en geen last van heb en denk dat het inderdaad aan de temperatuur ligt, als ik een tijdje onderweg ben gaat het allemaal inderdaad wat soepeler.

dus volgens mij lost dat al mijn problemen op.

in ieder geval bedankt voor de reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Nubira of stel zelf een nieuwe vraag.