Daewoo-Chevrolet Nubira: rempedaal erg diep

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600 16V

Hallo, ik heb een Nubira van 2000 met het volgende probleem.

Bij de laatste APK werd de auto in eerste instantie afgekeurd vanwege slechte remmen (Kwikfit).
Later, nadat ik de achtertrommels losgemaakt heb en de remschoenen los gehad heb, is hij met de hakken over de sloot toch door de keuring gekomen. Echter ben ik er zelf van overtuigd dat er iets niet goed is.
Het rempedaal kan bij normaal aanremmen ver ingedrukt worden, en voelt daarbij 'sponzig' aan. Bij een grotere belasting, zoals je zou doen bij een noodremstop kan ik het pedaal zelfs tot op de bodem doordrukken.
Natuurlijk blokkeren de wielen dan wel, maar het geeft niet het idee dat er nog iets over is.
Rem vloeistof is vervangen en er is geen sprake van lucht, of het wegzakken van het pedaal door druk verlies.
Wat wel opvalt is dat de rem zonder draaiende motor stevig aanvoelt, maar zodra de motor start zakt het pedaal (bij lichte druk) 4 tot 5 centimeter weg.
Ter vergelijking vergelijk ik het remmen met mijn bedrijfs auto een Berlingo, daar kan ik trappen wat ik wil, maar de bodem raak ik bij lange na niet.

hulkman

Geplaatst door hulkman (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Nubira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

johnzw (0), 16 jaar geleden

ik denk dat het een combie is van slechte remmen en lucht in de leidingen omdat je de remmen hebt open gemaakt ik zou hem echt slen naar de garage brengen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Nubira of stel zelf een nieuwe vraag.