Daewoo-Chevrolet Nubira: Motor schokt op het kantel moment, tussen "trekken en freeweelen

Bouwjaar: 2006, Brandstof: LPG, Motorcode: 1600 SX

Dag allemaal,
probleem bij bezine/gas rijden
Wagen start/ loopt... perfect.
Heeft alleen een schokkerig neiging als je het gas een paar mm terug omhoog laat komen......op dat moment loop de snelheid natuurlijk terug vb van 90km-naar 80km.
Op het moment dat de motor op het "kantel moment " komt, en terug moet trekken....gaat hij schokken.
Dit fenomeen doet is ook voor bij fille rijden Vb....je gewoon laten meedrijven tegen 20km in tweede versnelling met een constante gasbedaal stand.
Het gekke is dat hij dat niet altijd doet, en de hevigheid van schokken is ook variabel.
Als hij het doet,.....en ik zet de motor uit, en terug starten........probleem weg!!.......soms voor een paar uur, soms dagen niet.
Bij de dealer hebben ze al het cpc programma vernieuwd / bijgeprogrameerd / vaciuum leidingen nagekeken enz......
Maar hij blijf geregeld " bokken".
Iemand een idéé ????

Nou heb ik voor een langere periode alleen op benzine gereden...Ja,ja...hij doet het ook op bezine, dus het lig niet aan de gasinstalatie.
Heeft iemand een idee waar het aan kan liggen ?.
Het probleem is dat hij het niet altijd doet..., het gevolg is dat ik ieder keer voorniks bij de dealer sta,....hij doet het dan natuurlijk niet.
Heb zelfs een keer 100km met een laptop rondgereden voor het te registreren.....maar noppes, hij wil het dan niet doen.
Zelfs al een keer onmiddelijk naar de dealer gereden als hij begint "bokken"......maar zoals ik al zei.....zogauw ik de motor uit zet....is het probleem weg!!......geen fout registratie.

rollementje

Geplaatst door rollementje (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Nubira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

vreemdevis (0), 16 jaar geleden

Hoi

Ik heb een zelfde soort probleem. Bij mij is het nog niet verholpen. Mijn auto is een nubira uit 2005 met een koltec g3 instalatie. Ik vroeg me af is het probleem bij jouw al opgelost en bij welke dealer heb je de auto gekocht.

Ik hoor graag van je.

Al vast bedankt Gr Dave

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Nubira of stel zelf een nieuwe vraag.