Daewoo-Chevrolet Nubira: Airco

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Ik zie in de leidingen van de airco twee ventielen zitten. Deze zitten in de buurt van de compressor.Een zit er links laag onderin dicht bij de radiator de andere zit iets hoger dicht bij de veerpoot.
Welke is van de lage druk leiding. Ik wil namelijk zelf gaan bijvullen volgens zeggen is dat goed te doenmet een product dat op internet te koop is.De airco koelt nog wel maar niet meer zoals dat zou moeten dus alles werkt nog wel.

Zie onderstaande foto.

antonio

Geplaatst door antonio (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Nubira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

marco7150 (0) PRO, 17 jaar geleden

De lagedruk leiding is nr.1

antonio (0), 17 jaar geleden

Marco bedankt ik ga het spul bestellen en zo gauw ik het binnen heb ga ik het gebruiken.
Ik laat hier weten of het gelukt is.

marwess (0) PRO, 17 jaar geleden

ik zou er toch voorzichtig mee zijn om het spul te gebruiken daar eeen systeem waar te veel in zit ook te veel schade aan kan richten aan je airco en met zo`n bekend busje op internet kun je je systeem niet vacumeren en dat is een heel belangrijke stap die je hiermee overslaat als ik jou was zou ik toch nog maar eens goed over na denken vordat je je systeem beschadigd en voor hoge kosten komt te staan (pomp) te veel koudemiddel en je systeem werkt niet meer en koelt dus ook niet meer er mag maximaal 780 graam koudemiddel in jou systeem

antonio (0), 17 jaar geleden

Ik lees toch heel wat goede berichten hierover op deze site. Als het goed is krijg ik het deze week binnen. Het is voor mij alleen een probeersel om de airco nog wat beter te krijgen. Er zit overigens een metertje aan het slangetje die de vulgraad aangeeft dus als ik goed oplet is de kans dat er teveel koudemiddel in komt klein. We rijden trouwens niet zo veel kilometers met de auto dus ik heb de gedachte als het niet werkt dan maar een iets minder werkende airco. Ik heb de auto pas gekocht en toevallig zat er airco in maar ik heb er niet op geselecteerd. Ik ga zeker geen grote uitgaven doen om de airco eventueel te laten repareren.
Maar toch bedankt voor je bericht.

Als ik het middel gebruikt heb laat ik hier nog even weten hoe het gegaan is en of het gewerkt heeft.

antonio (0), 17 jaar geleden

Ik heb vanmiddag de airco bijgevuld met het spul dat ik besteld had op internet.
Ik kon gelijk verschil merken de airco werd meteen al kouder en dat bij stationair toerental.
Toen ik een stukje ging rijden met de auto kon ik het verschil pas echt goed waarnemen omdat je dan toch meer toeren maakt met de motor draaid de compressor ook sneller en wordt de airco gewoon goed koud.
Nu maar hopen dat het zo blijft want als er een lek in het systeem zit dan merk ik dat binnen een paar dagen.
Ik weet niet of het mag maar hier is het internetadres waar ik het spul besteld heb: www.mekotrading.com

Binnenkort laat ik nog even weten hoe het gelopen is

antonio (0), 17 jaar geleden

We zijn nu twee weken later en de airco doet het nog perfect.

Dit wilde ik jullie even laten weten.

Allemaal bedankt voor jullie reacties en misschien tot een volgende vraag.

Toys (0), 17 jaar geleden

Hoi,Ik heb ook een nubira ,met airco maar als ik deze aanzet dan wordt de pomp niet ingeschakeld,dus de elektrische bekrachtiging werkt niet.Zou het zo kunnnen wezen dat de druk in het systeem te laag is,en dat dan de pomp niet meer inkomt??
Graag reactie!

Hans4040 (310) PRO, 17 jaar geleden

Dat is meestal de oorzaak dat de airco niet (meer) werkt.
Maar zonder meer gaan vullen met dit product zou ik niet doen.
Dat de druk bij jou te laag is heeft een reden.
Als je de airco alleen zomers gebruikt en `s winters niet , dan loopt hij leeg omdat de keerringen uitgedroogd zijn.
In dat geval wordt het reviseren of een ruilcompressor.
Laat het systeem eerst maar controleren, dat doen ze door middel van vacumeren en daar moet hij een bepaalde tijd op staan om te zien of hij niet lekt.
Tip: als hij toch leeg blijkt te zijn en je wilt het wel weer in orde hebben , laat dan meteen de filter/droger vervangen.

mvg,
Hans.

antonio (0), 17 jaar geleden

Ik heb het middel geprobeerd en het werkte in het begin goed. Maar na verloop van tijd werdt het resultaat toch minder en na 4 maanden stopte de airco er toch weer mee. Omdat de spuitbus die ik had nog niet helemaal leeg was heb ik de airco weer bijgevuld en ja hoor de compressor sloeg weer aan. Bij mij dus ook lekke keerringen vermoed ik. Ik moet Hans gelijk geven, je kan beter naar de aircospecialist gaan om het systeem te laten controleren en het dan te laten repareren als dat nodig blijkt.

mvg,
Ton

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Nubira of stel zelf een nieuwe vraag.