Daewoo-Chevrolet Matiz: Ruitensproeierpomp doet het niet

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 0.8

De straal van de ruitensproeier was enkele weken geleden heel zwak en sinds een week doet die het helemaal niet meer. Als ik nu het slangetje van de motor verwijder dan loopt het water gewoon door het tuitje uit de tank, is dit normaal of betekent dit dat de motor stuk is?
Kunnen jullie mij tips geven hoe ik de motor kan testen, is het bekend dat deze sproeiermotor gauw stuk gaat, moet ik de motor vervangen door een originele van Daewoo of kun je ze ook bij een autogrossier (bv. Brezan) kopen en enig idee hoe veel zo'n motor kost ?
Hopen op goeie reacties John

johnnygitaar

Geplaatst door johnnygitaar (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Matiz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

renevw9600 (0), 15 jaar geleden

is je sproeier kopje in de motorkap/parafan niet verstopt? zoja dan met een naald het gaatje schoonmaken en eventueel doorspuiten met een luchtslang (indien beschikbaar)
dat er water uit het pompje loopt is normaal bij demontage van het slangetje (tankje loopt gewoon leeg door het pompje heen als gevolg van de zwaartekracht)
testen kan door 2 draadjes op de motor monteren en daar 12V opzetten (via de accu) (let wel op polariteit, kan zijn dat ie het anders zowieso niet doet)
indien pomp defect dan een andere universeel pompje halen bij automaterialen zaak en deze tussen het slangetje plaatsen (dit pompje zuigt/pomp dan via het bestaande pompje ruitensproeier vloeistof naar de sproeikop (jes)

dupl-u-19054-5dd14a44697fb+kosopoel (0) PRO, 15 jaar geleden

Testen kan ook heel eenvoudig door de motor op contact te zetten(niet laten draaien!) en dan de ruitesproeier te bedienen.
Als je tijdens het bedienen dan een zoemend geluid hoort dan werkt het motortje wel.

johnnygitaar (0), 15 jaar geleden

Zal één en ander nog even uitproberen en testen. Indien dit niet lukt zal ik even op de sloop kijken of er nog een goeie sproeiermotor ligt of een universele motor tussen de slang, is ook een goed idee. Bedankt voor jullie snelle reacties.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Matiz of stel zelf een nieuwe vraag.