Daewoo-Chevrolet Leganza: storing in G3 systeem

Bouwjaar: 2001

Mijn auto is een Daewoo Leganza van 1991. Hij start prima, maar als ik enige tijd rij springt de brandstof van gas op benzine. (Even licht dan het motorblokje-lampje) op het dashboard op, maargaat na 5 seconden weer uit. Ik schakel dan kort even over op benzine en daarna weer op gas. Soms gaat het dan langer goed, vooral met hogere snelhenden. Soms moet ik echter vaker een beetje schakelen. De wagen stottert wel een beetje op gas, terwijl hij op benzine prima loopt. De gasintallatie is van Koltec.
Wie kan mij helpen met advies?

Inmiddelss ben ik al twee keer bij een gasinbouwbedrijf geweest en is de rekening al fiks opgelopen, zonder dat het probleem is verholpen!
Inmiddels is er een nieuwe gasverdelerkop geplaatst en een nieuwe (niet originele) lamdasonde. Ook een thermostaatje op de verdamper. De storing blijft echter.
Inmiddels heeft middels deze fantastische site Kees Verhulst enkele keren contact met mij gehad en heeft een goede visie op het probleem gelanceerd. Ik wil eerst met de garage afronden en dan eventueel naar Kees gaan. Dan mag hij iets met de verdamper proberen. Volgens hem werkt de verdamper niet goed. Bij vertraging van snelheid zou er te weinig gas komen en dan denkt de verdamper dat de tank leeg is en het systeem springt over op benzine.
Ik heb dankzij de hulp van Kees ook de storing zelf kunnen meten. Uit de meting bleek: geen storing. Het systeem gaf dus geen storing aan, hetgeen de visie van Kees nog meer aannemelijk maakt.
Ik hou jullie op de hoogte.
Berry

bkeijser

Geplaatst door bkeijser (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Leganza? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

verrace (0) PRO, 18 jaar geleden

bij slecht lopen op lpg schakeld dit systeem automatisch terug
op benzine.
is je koelvloeistof peil ok ? en voel eens tijdens een rit of
de verdamper wel voldoende heet word !
ook het reiningen van het verdeel blok en het vervangen van
het gas filter kan helpen.
groeten rob

john5666 (0), 18 jaar geleden

kontroleer eens of de verdamper niet bevriest .zo ja dan voert hij niet genoeg koelvloeistof door waardoor hij niet verwarmd wordt en dus overslaat op benzine .als dat zo is dan kan je doen wat ik ook heb gedaan de afvoerslang van de koelvloeistof van de motor op de aanvoer van de verdamper zetten en de afvoer van de verdamper naar het reservoir toe nooit geen problemen meer wat betreft bevriezen van de verdamper.(ben ook trouwens bij kees geweest was ook een idee van hem)

John

bkeijser (0), 18 jaar geleden

Inmiddels ben ik al 3 keer bij de garage geweest met dit probleem en zijn er al 2 lambasondes opgeblazen. Na een paar dagen rijden begint de auto te stotteren, hij gooit hem van gas op benzine en dan begint de ellende opnieuw. Bij het uitlezen in de garage blijkt dat de lambdasonde weer kapot was. De garage heeft alle massa-punten goed nagekeken en waar nodig vervangen. De gasverdelerkop en thermostaatje was al vervangen. De verdamper is/blijft goet op temperatuur.
De storing treedt vooral op bij lagere snelheeden (als je bijvoorbeeld afremt om een haakse bocht om te gaan). Het gevaar is, dat als de motor afslaat ook de stuurbekrachtiging wegvalt en de auto bijna onbestuurbaar wordt. De garagre adviseert mij om et nog een paar dagen 'aan te zien'. Inmiddels is de motor ook gereset bij de Daewoo-dealer. Ik wil de komende dagen even aan kerstmis denken en niet meer aan verdampers en gasinstallaties.
groeten, Berry

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Leganza of stel zelf een nieuwe vraag.