Daewoo-Chevrolet Tacuma: Tacuma slaat niet aan

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 sx

Hallo,

Al nodige problemen gehad met onze tacuma. Na de laatste x een kapotte bobine de afgelopen maanden probleemloos gereden. Afgelopen vrijdag auto meerdere malen gebruikt en dus gestart. Geen problemen mee. Enige wat opviel was dat bij x optrekken alle meters ineens naar beneden vielen en bleven. Auto stil gezet, opnieuw gestart en meters weer prima. Daarna nog paar x mee gereden zonder enige problemen waarmee dan ook. Eind vd dag nog ff snel een boodschap doen. Auto gestart, startte maar viel meteen uit. Daarna niet meer gestart. Startmotor draait prima. Onder motorkap gezocht. Krijgt wel benzine, bougies er uit gehad en geven geen vonk. Moet dus in ontsteking zitten. Bobine vervangen gezien eerdere ervaringen maar helaas. Auto start nog niet.
Iemand enig idee wat de oplossing kan zijn. Nokkenassensor is half jaar geleden net vervangen, lijkt me dus niet erg logisch maar....
Graag verneem ik als iemand ons meer kan vertellen wat het probleem wellicht is.

Tacuma10

Geplaatst door Tacuma10 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Tacuma? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

thei11316 (0), 9 jaar geleden

Even (laten) uitlezen,de oorzaak kan van alles zijn.

Beagle100 (0), 9 jaar geleden

Auto inmiddels bij de garage. Krijgt volgens garage wel overal spanning maar start dus niet. Denken aan iets van een startblokkering. Gekke is dat auto bij eerdere problemen prima uit te lezen was en dat is nu niet mogelijk.

Wat kan de oorzaak zijn? Iemand een idee?

B1000 (0), 9 jaar geleden

als hij niet kan worden uitgelezen is de regelunit mogelijk kapot

Beagle100 (0), 9 jaar geleden

Wat gaat dat evt. Kosten om die te vervangen? Kunnen het evt. Stekkers zijn die niet goed verbinding maken oid?

B1000 (0), 9 jaar geleden

wat de kosten zijn weet ik niet precies maar gaat al snel naar de 1000 euro, en je kan inderdaad de stekkers ook schoonmaken met remreiniger en daarna een beetje kruipolie erop. zowel van de regelunit als de sensors.

thei11316 (0), 9 jaar geleden

[quote=Beagle100]Auto inmiddels bij de garage. Krijgt volgens garage wel overal spanning maar start dus niet. Denken aan iets van een startblokkering. Gekke is dat auto bij eerdere problemen prima uit te lezen was en dat is nu niet mogelijk.

Wat kan de oorzaak zijn? Iemand een idee?[/quote]
Laat die garage alles resetten,ook als er geen foutcode te lezen is,kans is dan groot dat de startblokkering weer zijn werk doet.
De draden vanaf de antennering naar de blokeerunit goed nakijken op onderbreking of sluiting,dit kan er nm ook voor zorgen dat hij niet aanslaat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Tacuma of stel zelf een nieuwe vraag.