Daewoo-Chevrolet Matiz SE: Tikken / Ratelen (bij optrekken)

Bouwjaar: 2001

Onze Matiz tikt al een tijdje bij het optrekken. Het begon aan het eind van de garantieperiode (...). Als je in de straat wegrijdt, klinkt het erg lelijk. Alsof het een brik is. Ook in de auto hoor je het rateltje wel. Het gaat met het toerental mee. Vooral bij wegtrekken/accelereren met stevig gas. Bij een fluwelen voet hoor je nix, maar dan ben je heel traag aan het rijden.

Bij de dealer kreeg ie bij beurten een flesje Forte Gas Treatment. Nu tank ik altijd Vpower. De auto rijdt verder prima, ook qua prestaties, haalt gewoon zn topsnelheid a 160 op teller ( moest het toch even proberen ). Geen startproblemen, inhouden of stotteren.

Verder niets raars te merken. Olieverbruik valt mee. Nu 85 procent vol na 9 maanden en 9000 km.

Iemand een idee? Bedankt alvast hoor.

markvanloo

Geplaatst door markvanloo (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Matiz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

broekstrater (0), 18 jaar geleden

kontroleer de bevestiging van het hitteschild aan de uitlaat eens vlak bij het achterwil die wil wel eens weggerot zijn tik er maar eens tegen (klnkt als een rammeld blikje als ie los zit

markvanloo (0), 18 jaar geleden

Die is bij ons al verwijderd een jaar geleden. Dat rammelde als een gekje.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Matiz of stel zelf een nieuwe vraag.