Daewoo-Chevrolet Lanos: tokkend geluid bij een drempel aan de rechter voorzijde

Bouwjaar: 2000

Als ik met mijn Lanos 1.5 Se hatchback over een drempel ga hoor ik aan de rechtervoorzijde een tokend geluid. Tok tok. Het is niet constant en hangt van de drempel af. Ook als ik aan de rechterkant de stoep o ga hoor ik het soms.
De garage kan het niet vinden. Fusee kogel heeft geen speling, stabilisatorstang heeft geen speling. Wel lekt rechts voor de schokbreker licht, maar niet erg.

Wie weet wat het zou kunnen zijn.

ericje05@xs4all.nl

Geplaatst door

ericje (0)

al 19 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Kip vangen, geluid weg. Maar heb je ook naar de ophang van de schokbreker gekeken ? Als deze uitgelubberd is dan wil dat ook wel een dergelijk geluid maken. Als je de wagen met de hand induwt en terug laat veren hoor je het dan ook ??
Rene

Mussotje 0
badge

19 jaar

Hallo Rene, bedankt voor je reactie. Nee als ik hem met de hand induwt hoor ik het niet. het is alleen als ik over bepaalde drempels ga, of rechts een stoep op ga om bv te parkeren. Hij lijkt het erger te doe als er iemand op passagierstoel zit. Soms heb ik het idee dat het rechts ondet de motorkap vandaan komt, maar daar zie ik ook niets vreemds.

Mvg Eric

ericje 0

19 jaar

Eric, Rechts onder de motorkap zit de bevestiging van je schokbreker. Tja, het is zo moeilijk om op afstand mee te denken, en ben altijd huiverig om bepaalde dingen te zeggen want je zou iemand op onnodige kosten kunnen jagen. Het kan van alles zijn wat dus met besturing/demping/ophanging/ en ga zo maar door, te maken heeft. Hier schiet je dus weinig mee op dat realiseer ik me wel. Even langskomen is ook geen optie aangezien ik een paar duizend kilometer verderop woon. Probeer eens samen met een kennis het te simuleren mogelijk dat er een excacter plaatsbepaling uitrolt.
Succes
Rene

Mussotje 0
badge

19 jaar

Rene, bedankt voor je reactie. Ik breng hem naar de Daewoogarage. Als ik het weet hoor je het.

Mvg Eric

ericje 0

19 jaar

Hoi Eric,

Probleem klinkt bekend. Heb zelf een Nexia sedan uit 1995. Bij trottoirs afrijden, maar soms ook met verkeersdrempels een harde bonk in een van mijn achterste wielkasten. Lijkt dat het wordt veroorzaakt door een te slappe vering (voor zover mij bekend een bekend euvel van oudere modellen Daewoo). Ook breken de veren relatief vaak; heb de afgelopen twee jaar zeker twee keer een set veren moeten vervangen. Volgens mij is hier weinig aan te doen.

AXL794 0

19 jaar

bedankt voor je reactie AXL.
Mijn lanos is uit eind 2000, en ik heb de achterveren gecontroleerd. deze zijn heel. Wel lekt de linker schokbreker heel licht aan de passagierszijde. Het gebonk komt echt van rechtsvoor. de auto gaat woensdag naar de garage dan vraag ik het aan hun. mocht iemand het weten dan graag alsnog een reactie. Ik heb nog een probleem, nl in zijn 2e en 3 e versnelling voel ik heel licht tijdens optrekken dat de motor heel licht schokt. Hij trekt wel goed door. Misschien ook iemnad met die ervaring? het is een 1 se benzine.

grt eric

ericje 0

19 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Lanos of stel zelf een nieuwe vraag.