Daewoo-Chevrolet Lanos: Uitlezen Koltec storingscodes & weinig trekkracht op LPG (Koltec

Bouwjaar: 2000, Brandstof: LPG, Motorcode: 1500

Mijn Daewoo Lanos heeft 196000km en rijdt meestal op LPG. Op benzine rijdt hij nog steeds perfect. Geen storingscodes.

Op LPG echter, levert de motor te weinig vermogen voornamelijk bij het optrekken op laag toerental. Het lijkt alsof er te weining brandstof toegevoerd wordt. Dit uit zich soms ook bij stationair draaien (enkel op LPG) dan zakt het toerental soms tot 800 tpm en begint de wagen te trillen.

Ik heb eens rondgeneusd op dit forum en heb gelijkaardige problemen gevonden met eventuele oplossingen en o.a. de gebruiksaanwijzing voor het uitlezen van de gascomputer.

Ik heb de gasschakelaar losgemaakt en de steker van de grijze draad verbonden met de massa. Als ik daarna het contact opzet gaat het lampje even aan en daarna gewoon uit. Mag ik er dan vanuit gaan dat er geen storingscodes in mijn gascomputer opgeslagen zitten? Bij het aanzetten van het contact tijdens de diagnose hoor ik een zoemend geluid in de verdeler is dit normaal?

Ervan uitgaande dat ik de procedure voor het uitlezen van de gascomputer juist gevolgd heb en dat er geen storingscodes in de gascomputer zitten, mag ik geloof ik veronderstellen dat mijn verdamper naar behoren functioneert.

Het volgende dat ik van plan ben te testen is het reinigen van de verdeler volgens de instructies van Kees VG392 en/of het vervangen van de bougies. Moet de LPG-tank leeg zijn vooraleer de verdeler gereinigd kan worden of zit er nog een afsluitklep tussen de tank en de verdeler?

Ik geloof niet dat de verdeler en verdamper al ooit een onderhoud gekregen hebben het kan waarschijnlijk geen kwaad om deze eens te reviseren. Mocht Kees VG392 hier nog revisiesets voor verkopen ben ik alvast geïnteresseerd.
Ik hoop alleen dat de lpg-injectoren niet vervuild/versleten zijn omdat hiervoor het inlaatspruitstuk volledig verwijderd moet worden en deze injectoren waarschijnlijk vrij duur zullen zijn.

Dank voor de hulp,

Filip

Flippie

Geplaatst door Flippie (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Lanos? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Vreewijk (0), 16 jaar geleden

Ik heb het zelf ook gedaan de revizie met een setje van kees en dat gaat perfect nee je hoeft de Tank niet leeg te rijden let alleen wel op als je het gas afkoppeld er komt een beetje gas uit en dan is heel koud
Vraag even aan kees of hij je de Handleiding toestuurd de rest spreekt voor zichzelf

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Lanos of stel zelf een nieuwe vraag.