Chevrolet Spark 2012: Vast lopen RV rem

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: B10D1, Motorinhoud (cc): 1000, Vermogen (kw): 50

Hallo iedereen,

De RV rem van mijn Chevrolet Spark blijft regelmatig onder druk staan met als gevolg dat deze gloeiend heet wordt en er niet meer met de auto te rijden is.
Vorige week voor de eerst keer dat ook de rechterkant vastzat.
Door het ontluchtingsnippel op de remklauw even open/dicht te draaien komt de rem weer los en kan er weer verder gereden worden.
Ik heb de hoofdremcilinder; remklauw; geleidepennen; ABS sensor en de remslang al vervangen. De ABS pomp heb ik zelfs al twee keer vervangen, tot nu toe echter zonder resultaat.

Het systeem uitgelezen gaf ook geen foutcodes aan.

Is er iemand die hier ervaring mee heeft en weet hoe dit probleem is te verhelpen want ik weet het even niet meer.

Mvgr. Bert vd Bent

Bert van der Bent

Geplaatst door Bert van der Bent (0) , lid sinds 2 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Spark? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Monteur Senior (460), 2 jaar geleden

is deze uitgerust met remdrukverdelers? dat zijn van die langwerpige soort nippels die tussen de remleidingen gemonteerd zitten.

Punt (35) PRO, 2 jaar geleden

Remdruk opheffen helpt dus . Probeer eens bij de hoofdcilinder de druk te lozen . Als het pedaal geen vrijeslag heeft blijft ook de druk aanwezig ,ook nu het linkerwiel het probleem heeft.
Als de vloeistof warm wordt door remmen maar ook door motorwarmte zet de vloeistof voldoende uit om het systeem vast te zetten . Bij voorwiel aangedreven auto's is het remsysteem kruislings gescheiden . Succes,

Highway (65) PRO, 2 jaar geleden

Is de remklauw rechtsvoor niet het probleem. Is de zuiger goed gangbaar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Spark of stel zelf een nieuwe vraag.