Daewoo-Chevrolet TACUMA: Verwarming

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: T20SED, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 89

Sinds kort lukt het mij niet om mijn kachel in te stellen op mijn tacuma. Het is standje heet of heter. Of ik de temperatuur nou op 19 zet of op 22 hij blijft dezelfde hitte geven. Wel is het zo dat dat mijn airco bijgevuld / nagekeken moet worden want hij koelt ook niet.. Kan dat er mee te maken hebben

Mithrasil

Geplaatst door Mithrasil , lid sinds 2 jaar geleden

13 Reacties

biomus, 1 jaar geleden

Hoi Mithrasil,

Welke versie heb je, handmatig of elektronisch geregelde airco? Heb jij 3 grote ronde knoppen, of alleen een display met knoppen eronder?
Ik neem aan die met display. Hier zit een stappenmotor (actuator) in, die de kleppen van de kachel regelt. Deze wil nog wel eens kapot gaan.

Kijk maar eens hier: https://www.youtube.com/watch?v=f-Sr_lbX...

en hier voor de Tacuma, onder sectie (7) HVAC: http://www.autocats.ws/manual/chevrolet/...

Mithrasil, 1 jaar geleden

Ik heb een display met knoppen eronder. Ok die actuator is die te vervangen of moet er dan een andere unit in?

biomus, 1 jaar geleden

Als jij het youtube filmpje had gezien, dan wist je het antwoord ;-) Ja, die kun je zo vervangen. Dit is een motortje met tandwielkastje. Plastic natuurlijk en die is waarschijnlijk verlopen/versleten. De actuater bedient de klep van bijvoorbeeld de luchtmix (warm/koud). Ik weet ff niet hoeveel actuaters erin zitten, maar verwacht er 3, net als bij de 3 ronde knoppen.... Dit kan je terug vinden onder de HVAC, waar ik de link van heb gegeven.

Laat even de afloop weten. Kan handig zijn voor anderen!

Mithrasil, 1 jaar geleden

lol zit op mijn werk waar Youtube geblokkeerd is zal vanavond even kijken.

biomus, 1 jaar geleden

Dan wordt alles duidelijk :D

biomus, 1 jaar geleden

Heb je al weer verwarming?

Mithrasil, 1 jaar geleden

Biomus, verwarming helaas maar al te goed, echter normale temperatuur is minder. Hij kan alleen maar heet of heter. Maar mijn garage kon me niet helpen en zelf ben ik niet zo handig ben dus op zoek naar een andere garage. Daar moet ik nog even een afspraak maken.

biomus, 1 jaar geleden

Vraag: Waarom kon je garage je je niet verder helpen? Met zo'n tip moeten ze zo aan de slag kunnen, maar een handige buurman/vriend kan het ook!
Hier heb je een foutzoekboom: https://www.autocats.ws/manual/chevrolet...
Daar kun je afstrepen en zo uitkomen bij de fout. Dit kan je zelf en/of met een handige buurman/vriend!

Van deze foutzoekboom kan de garage ook gebruik van maken. Als ik er geen kijk op had, dan ging langs bij een bedrijf waar ze elektroservice doen. Vaak hebben die er iets meer kijk op dan de "mechanische" monteurs.

Mithrasil, 1 jaar geleden

He Biomus,

De garage waar ik heen was gegaan had het naar eigen zeggen erg druk en kwam met meerdere uitvluchten. Helaas is mijn "vaste" garage er mee gestopt. Nu heb ik een ander op het oog en daar willen ze me helpen maar zijn ze voorlopig ook onderbemand.

Bedankt voor de foutzoekboom zal ik meteen doorspelen.

Komt weer onderaan de fouten die hersteld moet worden.
Startproblemen spelen namelijk ook weer op. Startmotor vervangen bobine bougies incl. kabels, tijdje geleden startblokkeringscomputer vervangen ring bij slot vervangen en nog wil hij regelmatig met moeite starten. Dan draait hij rond valt hij compleet stil (alle elektronica etc.) en daarna start hij, andere keer blijft hij ronddraaien en slaat hij pas na 5 minuten starten aan.

Het is dat ik er al zoveel tegenaan gesmeten (uitlaat, katalysator, remklauwen, startonderbreker module etc etc. )heb anders.....

Ik hou je op de hoogte.

biomus, 1 jaar geleden

Bij je andere probleem zit ik te denken aan je sleutel. Daar zit een RF-chip in. Heb je de reserve al geprobeerd?
Overigens kun je ook hier een foutzoekboom over vinden in de gegeven link. Het is niet zo moeilijk als het lijkt. Als je een beetje probeert, lukt het vaak ook nog. Met de foutzoekboom en Youtube kom je een heel eind!
Er zit vooraan bij de bumper een schakelaar (Kreukelschakelaar), die ook wel eens gammel zou kunnen zijn.
Waar woon je trouwens? Misschien is het wel dichtbij en kan ik je helpen...

Mithrasil, 1 jaar geleden

Helaas had ik de reservesleutel al geprobeerd. Maar daar houdt ook mijn technische kennis bij op hoor. Omdat een maand of 4/5 geleden ook de startonderbreker unit en de ring vervangen zijn zou ik denken dat het daar niet aan zou moeten liggen omdat hij op zich wel start na wat rondraaien of zoals gezegd compleet uitvallen van alle elektronica en daarna meteen starten. You tube had ik al een beetje doorzocht maar niet echt gevonden. De schakelaar is misschien een optie.

Ik woon in Hoorn Noord Holland.

biomus, 1 jaar geleden

Hoe staat er mee? Al iets verder gekomen?

Mithrasil, 1 jaar geleden

Kreukelschakelaar nagekeken en daar was niets mis mee. Inmiddels een nieuwe massakabel (extra) aangelegd (laten leggen) en de accu vervangen voor sowieso een zwaarder exemplaar met hogere startcapaciteit. Het starten gaat beter maar een hele enkele keer heeft hij nog wel een hapering. Het is in ieder geval vele malen minder dan het was. Afgelopen week naar Parijs en terug deed hij het prima. De kachel problematiek echter heb ik nog niet kunnen verhelpen. Ik heb nog geen tijd gehad naar een garage te gaan, maar wel zelf even gekeken of ik het kon vinden, maar helaas zonder succes. Nu merkte is wel gisteren in de warmte dat de airco wel ging koelen (alleen niet zoals hij het zou moeten doen) dus ook maar even die laten nakijken als ik de tijd kan vinden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Tacuma of stel zelf een nieuwe vraag.