Daewoo-Chevrolet Lanos: wiellager

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

hallo allemaal

ik heb het volgende probleem mijn auto maakt bij 100 km per uur een zoemend geluid, ik heb de conclusie getrokken dat het geluid bij mijn achterwiel vandaan komt.
ik ben vandaag naar de winkel gegaan en heb hier achterwiellagers gekocht en ik begon aan het klusje. eenmaal de trommelrem verwijderd te hebben zag ik dat hier geen lager in zit.
En ik kan verders niks demonteren nu is dit een uitvoering met abs en ik vermoed dus dat de lagers in de naaf zitten en zo ja kan ik deze zelf verwisselen ??

Groetjes Quinten

Quinten-van-komen

Geplaatst door Quinten-van-komen (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chevrolet Lanos? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jeroen5305 (0), 12 jaar geleden

Enkel compleet met naaf te vervangen. brezan geeft een bruto prijs op van 249,90 ex BTW per stuk (slik) misschien een sloop zoeken en voor 25 euro een hopelijk goed gebruikte op de kop tikken?

Quinten-van-komen (0), 12 jaar geleden

ja ik zat daar ook aan te denken maar ik vind het dus raar dat je bij de auto materialen winkel wel gewone conische lagers krijgt en overal waar ik me kenteken invoer krijg ik dezelfde lagers te zien dus ik vroeg me af of deze in de naaf zitten en ik daar alsnog bij kan ???
bedankt voor je reactie

jeroen5305 (0), 12 jaar geleden

Je hebt twee verschillende systemen, degene met en zonder ABS. Omdat het programma van de automaterialenzaak niet weet of jouw auto met of zonder abs is uitgerust geven ze alle mogelijke onderdelen weer, echter staat er vaak in de beschrijving bij of het geschikt is voor systemen met of zonder ABS (bijvoorbeeld bij brezan staat er soms met ABS of excl.ABS) De conische lagers kun je enkel bij systemen zonder ABS gebruiken. Het probleem met het ABS systeem bij de lanos is dat de ABS sensor niet als losse sensor erbij zit geschroefd maar geïntegreerd zit in de wielnaaf.
Nu blijkt deze ook te zijn gebruikt op een espero en nubira. Dus de kans dat je een gebruikte kunt vinden wordt wat groter, vooral de nubira is nog redelijk vaak met ABS geleverd. google even naar deijne.nl
succes

Quinten-van-komen (0), 12 jaar geleden

oke heel erg bedankt het gaat bij mij inderdaad om het model met abs dus dan gaan we even zoeken bedankt.

Groetjes Quinten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chevrolet Lanos of stel zelf een nieuwe vraag.