Chrysler Pt Cruiser: Achterlichten en dashboard licht gaan niet aan

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld

Hallo guys kan iemand mij misschien helpen met mijn probleem krijg namelijk geen achterlichten aan ook geen dashboard lichten. Plz help xxx

Julie

Geplaatst door Julie (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler PT Cruiser? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jvr (0), 6 jaar geleden

De koplampen (stadslicht, dimlicht en grootlicht) werken dus blijkbaar wel? Werkt er helemaal niets aan de achterkant (remlicht, richtingaanwijzers, kentekenverlichting)? Begin met de zekeringen. Het beste is om ze allemaal (om beurten) er uit te halen en goed te kijken of ze stuk zijn, of door te meten. Soms lijkt een zekering goed, maar is het niet. Vervang een zekering altijd voor één van dezelfde waarde! Lager mag wel, maar dan zal hij eerder stuk gaan. Kijk desnoods in het klepje als je twijfelt.

Let op: als je een originele Chrysler radio hebt, zorg er dan voor dat je de radio code bij de hand hebt. Hier vraagt de radio om als hij spanningsloos is geweest (omdat je de zekering er uit hebt gehaald). Zonder code werkt de radio niet meer. Als je de code niet hebt en weet welke zekering bij de radio hoort, laat die dan zitten.

Tweede kan zijn: defecte lampen. Haal de lampen er uit en kijk of deze defect zijn, of meet ze door. Ook een slecht contact kan een oorzaak zijn: er mag geen corrosie of roest op de verbindingen van de lampen zitten. Dit is meestal duidelijk zichtbaar.

Ook de remlichtschakelaar kan defect zijn, maar dan zullen de overige lichten nog wel moeten werken.

De dashboardverlichting kan hier geheel los van staan. Werkte dit al langer niet, of zijn de problemen tegelijk ontstaan? Problemen met deze verlichting komen vaker voor. Meer info: http://dodgecaliberinstrumentclusterligh...

Overigens is de dashboardverlichting te dimmen met de ring aan de linker handel, maar ik neem aan dat dat bekend is.

jvr (0), 6 jaar geleden

Is dit probleem inmiddels verholpen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler PT Cruiser of stel zelf een nieuwe vraag.