Chrysler Stratus: Afslaan bij bijna stilstand check engine

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2500

Hallo ik heb een stratus automaat 2.5 benzine.
Mijn motor slaat soms af als ik bijna stil sta verder nooit problemen ermee.
Als hij bijna stil staat gaat lampje aan check engine en slaat gelijk af, ik kan hem daarna gewoon weer starten en niets aan de hand verder tot nu toe 6 keer gebeurt afgelopen week en er toch veel mee gereden verder.
Iemand misschien een idee?

Bedankt alvast

Dennis

Dennis de jager

Geplaatst door Dennis de jager (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Stratus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

phil4226 (0), 10 jaar geleden

De beste oplossing is de boordcomputer uitlezen als de motor afslaat, het is ook mogelijk dat de fout(en) opgeslagen blijven na herstarten. Uitlezen hoeft niet zo ingewikkeld of duur te zijn , de toestelletjes zijn o.a. hier te koop : http://www.diagnoseapparatuur.nl . Indien het toestel enkel de code geeft kun je via het internet of deze site meer te weten komen.

jvr (0), 10 jaar geleden

Dennis,

Klinkt als een "lock-up" in de koppelomvormer die niet meer los laat: vanaf ongeveer 50-60 km/u verbindt deze mechanisch de ingaande as vanaf de motor direct met de uitgaande as naar de transmissie. Als er daarna wordt afgeremd zal de LU direct moeten ontkoppelen (zodat uiteindelijk bij stilstand de motor niet afslaat). Tijdens het rijden met een contstante snelheid is dit ook zichtbaar aan de toerenteller: druk zacht op de rem en het toerental zal met 100-200 rpm stijgen, bij gelijke snelheid (en met goed functioneren LU).

Rijdt eens een stuk in D ipv OD en niet harder dan 40 km/u tot het moment waarbij je zeker weet dat hij het probleem zou moeten hebben en stop dan eens: nu zal de motor niet af mogen slaan omdat de LU nog niet in werking heeft hoeven treden. Of trek op tot 80 km/u met de voet lichtjes op de rem en stop dan weer (de LU zal ook nu niet in werking gaan). Doe dit niet te lang/vaak, het is niet zo goed voor de remmen.

Het is goed mogelijk dat vervangen van de transmissieolie + filter het probleem al verhelpt. Uitlezen is ook aan te raden zoals hiervoor al beschreven staat. Een apparaat kopen kan, maar een garage of dealer kan je er ook meteen wat informatie en advies bij geven.

Mvg,
Jvr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Stratus of stel zelf een nieuwe vraag.