Chrysler Voyager: Airbaglampje brand, toeter werkt niet remlichten branden niet.

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 SE

Beste mede forumers...

Mijn mooie chrysler heeft weer eens vreemde kuren.
Sinds een paar weken brand het airbag lampje en werkt de claxon niet. Vandaag werd ik er in de file ook op gewezen dat mn remlichten het niet doen.

Ik heb de remlichtschakelaar doorgemeten en deze lijkt in orde. Tevens zekeringen gecontroleerd en ook deze zijn in orde.
Houden deze problemen verband met elkaar? Clockspring defect?? Wie o wie kan mij verder helpen met diagnose en eventuele oplossing.

Dank voor het mee-denken.

vincent79

Geplaatst door vincent79 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

br0ns (0) PRO, 13 jaar geleden

Zijn de remlampjes zelf wel goed ?

Airbag en Claxon is wel iets wat met elkaar te maken heeft.
Hiervoor is het advies om het airbag systeem uit te laten lezen en dan komt er waarschijnlijk uit dat de klokspring defect is.

Greetz br0ns

vincent79 (0), 13 jaar geleden

Brons,
Dank voor de reactie...
Het lijkt me stug dat de lampen van alle 3 de remlichten defect zijn;)
Ik heb gemeten op de massa en in de zekeringhouder van het remlichtcircuit. het lijkt alsof er geen spanning is op de zekeringhouder.

Houden de problemen verband met elkaar??

dan nog een vraag over de airco: Airo doet het niet. Ik dacht eerst dat de pomp defect zou zijn maar en heb het in de winter maar gelaten. Nou las ik dat het ook kan zijn dat het systeem droog staat en daarom niet werkt (beveiliging).
Klopt dit??

br0ns (0) PRO, 13 jaar geleden

Het zou niet de eerste keer zijn dat ik mee maak dat alle lampjes stuk zijn. :P

Maar als je geen spanning op je zekering hebt staan een beide kanten dat is er toch een ander probleem. De plus kabel die de zekeringenkast in gaat die verdeelt zich inwendig. Van één van deze vertakkingen krijgt de zekering van de remlichtschakenlaar spanning, dus het zou waarschijnlijk inwendig in de zekeringenkast kast zitten.

De makkelijkste oplossing is om een bypass eventueel neer te leggen.

Airco.
Waarschijnlijk is de druk te laag omdat er te weinig in zit en dan slaat inderdaad de beveiliging in werking. Advies is om hem te laten afpersen en eventueel te vullen en dan te controleren op lekkage.

Greetz br0ns

turbo3 (0), 13 jaar geleden

Hoi

Had ook het probleem met mijn airbag lampje van mijn Voyager 2004, 3.3 LE, bleek onder de rechter stoel een stekker verbinding te zitten die mogelijk last van vocht had, na inspuiten met contact spray was het probleem opgelost
greetz turbo3

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.