Chrysler : Antwoord graag!!: Kan mijn licht niet uitzetten..!

Vanavond wilde ik na een rit mijn licht uitzetten. Ik heb links zo'n draaiarmschakelaar aan het stuur. Geen reactie. Ik heb er uit noodzaak 3 zekeringen uit moeten halen om de accu te sparen. Morgen (inmiddels vandaag), als het licht is, zou ik het graag op willen lossen. Heeft iemand enig idee?
Groet,

Cees

wanner

Geplaatst door wanner (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

20 Reacties

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Wanner, heeft deze auto geen "folow me home" verlichting?


Sytze

wanner (0), 18 jaar geleden

Dat zegt me niets, Sytze. Kan ik ook nergens vinden, ook niet in het instructieboekje. Wat mag dat dan wel zijn?
Ik heb dit weekend van alles geprobeerd, maar alles is nog hetzelfde. Ik dacht er aan om bij het zekeringen kastje alle 5 de draden te onderbreken en daar een schakelaar aan/uit te plaatsen, maar ik kan de juiste draden in die wirwar aan de achterkant niet vinden. Ik heb ook gekeken of de hele unit bovenop het stuur makkelijk te verwijderen is, maar dat lijkt me ook niet het geval.
Ik ben er dus niet uit. Wat een rampenauto, zeg. Hij ziet er prachtig uit, maar hij ''verzint" elke week iets anders en dan van die dingen die niet echt makkelijk op te lossen zijn. Heb jij nog enig idee?

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Wanner, follow me home is het volgende: Je zet de lichten uit en de auto van contact af. Je verlichting blijft dan volledig branden, en "volgt jou naar huis". Na een poosje gaan de lichten vanzelf uit. Veel luxe auto's zijn hier al mee uitgerust. Ik weet niet of je de auto pas hebt, maar dan zou het kunnen, nietwaar?

Vertel eens......

Sytze

Santa (0), 18 jaar geleden

Bij Mercedes gebruikt men de mistlichten voor deze handige functie.

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik heb het ook op mijn eigen auto, een Range Rover '99.
Schrok me de eerste keer een hoedje, dacht wat zullen we nou beleven. Nu vind ik het alleen nog maar handig, alleen al die mensen: Je hebt je licht vergeten uit te doen!!!! Bweh.

Sytze

wanner (0), 18 jaar geleden

Ik heb de auto nu 2 maanden en dat zou dan de 1e keer moeten zijn, dat dat follow me home -systeem aan springt.... Dan zou ik dit dus ongewild geactiveerd moeten hebben. Nu moet ik wel zeggen dat er wel veel electronica (achteraf) ingebouwd zit. Starten op afstand en dergelijke. Ik ga zoeken...

P.S.Een beetje familie zijn we geloof ik wel: ik ga de laatste hand leggen op een kop-zuiger-revisie van een Laro series III 109 uit 1979..

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Probeer eens het volgende: Laat de auto lopen, doe dan het licht aan en zet dan de auto uit zonder eerst het licht uit te doen, bij mij wordt ie zo geactiveerd. Je kan nu alleen nog licht meteen uit doen door tijdens het lopen van motor de schakelaar eerst om te zetten. Probeer es wat........

Sytze

wanner (0), 18 jaar geleden

Geprobeerd.....mooi niet. Als de zekeringen er inzitten, blijven alle lampen gewoon branden. Ook na een tijd wachten.
Moet volgens mij in de lichtschakelaar zitten. Die kan volgens mij niet uit elkaar en die zit op zn beurt weer in een gesloten unit boven op het stuur.
Ik heb ook de computer gereset (accuplus los): geen verschil.
Als ik nu nog maar de kleurcode wist van de draden achterin het zekeringenkastje, dan zou ik zelf een aan-uit schakelaar fabriceren.
Wel een gedoe, want het zijn maar liefst 5 zekeringen.
Ik weet het ook niet meer.

Cees

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Je kan iig wel een nood verband leggen door even een schakelaar te maken op de plaats waar je zekering zit.
Als je hem op stadslicht zet, brand dan ook je dimlicht?
Zit de schakelaar in het stuur of in het dashboard?

Sytze

wanner (0), 18 jaar geleden

Het vervelende is dat het geheel verdeeld is over 5 zekeringen: stadslicht link sen rechts, dimlicht links en rechts en nog een zekerin voor achter....
De schakelaar zit aan het stuur. Is ook richtingaanwijzer. Hij steekt in een ''dicht'' kastje achter het stuur. Ik zie ook geen schroefjes om het ding open te halen.

Cees

jvr (0), 18 jaar geleden

Zoals ik het hier lees kan een "follow me home" verlichting dus op verschillende manieren geactiveerd worden. Bij Jeep gaat het zo: Je parkeerd (met de lichten nog aan), zet eerst motor af, en daarna de lichten uit (die blijven dus nog aan voor een minuut ofzo).

Wanner, is het dan ook zo dat je al moet starten met de lichten aan? Misschien is de schakelaar of het relais niet goed?

Gr
Jvr

wanner (0), 18 jaar geleden

Ik denk de schakelaar.Alles blijft gewoon aanstaan, totdat ik er de zekeringen uittrek. Kan er ook iets met een relais zijn , dan? Een relais is toch voor knipperlichten of zo?

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Begin zo langzamerhand nu toch te denken dat er toch iets stuk is. Heb je al eens met een dealer gebeld, omtrent follow me home verlichting? Ik zou als eerste denken aan de schakelaar, omdat er helemaal niets meer uit wil, echter komt dat weinig voor. Weet niet of je handig bent met een spanningzoeker, maar daarmee zou je een heel eind kunnen komen. Ik kan hiervandaan niet zien hoe je schakelaar eruit moet, jammer genoeg.

Sytze

wanner (0), 18 jaar geleden

Het IS de schakelaar....Ik heb inmiddels een hele unit gekocht met schakelaars links en rechts 2e hands, welke ik er zo snel mogelijk in ga zetten. De Chrysler-sloopman wist het ook zeker. Typisch Stratus-kwaaltje. (een van de velen: stuurpomp, koppakking, backfire bij LPG) Tot dan zet ik bij donkerte alle zekeringen er even terug in.
Ik dacht er nog even aan om de voeding van de alarmschakelaar door te verbinden en daar een schakelaartje tussen. De alarmlichten werken immers afzonderlijk van de zekeringen. Zou zoiets werken?

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Nou mooi dat je het euvel hebt. Wel weer wat geleerd dus, want dit is nieuw voor mij, heb aantal chryslers in onderhoud echter geen een stratus.

Sytze

wanner (0), 18 jaar geleden

Ah, maar nu komt het volgende probleem: De sloopman zei dat ik de unit niet kan plaatsen zonder het stuurwiel te verwijderen. Dat lijkt me nog niet zo gemakkelijk aangezien daar ook een airbag zit en zo op het eerste gezicht ook geen schroefjes om de zachte zaken weg te halen. Weet iemand hoe dat moet?

jvr (0), 18 jaar geleden

Je kunt ergens tegenaan rijden, maar je kan ook vanaf de achterkant van het stuur (wel met een speciale schroevendraaier volgens mij) de voorkant eraf halen. Dan kun je de airbag er (voorzichtig) uit halen (eerst accu losmaken). Ik heb daar geen ervaring mee, maar er wel wat info over gevonden:

http://rnn9ny.tripod.com/chryslerminivan...

http://www.allpar.com/forums/index.php?s...

http://www.allpar.com/fix/clockspring.ht...

Misschien heb je er wat aan,
Suc6
Jvr

wanner (0), 18 jaar geleden

Hallo JVR, ik heb inmiddels de unit kunnen bevestigen zonder het stuur los te halen. Best wel makkelijk. Of de sloopman heeft me een beetje voor de gek gehouden, of hij heeft het zelf verkeerd gedaan, of gewoon vergeten.
Het werkt allemaal weer normaal.
Bedankt voor je reactie,

Cees

ikke2220@hotmail.com (0), 17 jaar geleden

mogelijk is de schakelaar defect deze kun je vanachter het daschboard er uit draaien.
ik heb dit ook gehad doordat ik te zware lampen in mijn koplampen had gezet hierdoor waren bij mij de contacten aan elkaar gesmolten.
dus misschien kan het jou ook helpen.
als dit niet werkt even kijken dat je een relais koopt waar minimaal 6 contacten (6 polige relais) te koop bij elke hobby electro zaak of conrad.
en deze op de plaats van de zekeringen zetten
groet ben

Faluzi (0), 17 jaar geleden

Hallo ik heb hetzelfde probleem gehad bij mijn cruiser . dit is dezelfde schakelaar en die kan je wel uit elkaar halen ik heb daar een nokje iets opgesoldeerd en toen was het in orde.
mvg Johan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Overig of stel zelf een nieuwe vraag.