Chrysler Crossfire: Auto start niet als hij warm is, na afkoelen opeens weer wel

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.2 V6

Als de auto warm is, dan wil de starmotor totaal niet rondgaan, ook het startrelais hoor je niet tikken als je de sleutel omdraait. Als men de auto dan een paar uur laat afkoelen, start hij weer gewoon wel. Deze storing komt niet altijd voor als de auto warm is, het is zo'n vervelende af-en-toe-storing. Het motor-managementsysteem geeft geen storing aan, dus uitlezen heeft ook geen zin. De Chrysler-dealer weet het niet, wie kan mij verder helpen?? Zou het ergens aan eendefecte sensor liggen of iets dergelijks??

Loekenzo

Geplaatst door Loekenzo (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Crossfire? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

gamgra (0), 16 jaar geleden

Een van de eerste sensoren die je moet (laten) controleren is die van de Automaat, de motor kan alleen gestart worden indien de selector hendel in (P) of (N) staat, een sensor controleert de stand van de hendel, indien de sensor defect is zal de motor niet starten.
Deze sensor is bij mij ooit defect geweest met precies de storing zoals jij omschrijft.

Ton

Mercury (0) PRO, 16 jaar geleden

ook een euvel met warme motor niet starten is een niet goed van warmte geisoleerde startmotor, voor opgevoerde auto's (met headers)maak ik vaak een hitteschildje (ja, het lijken wel space shuttles die amerikanen hier in Nederland) wat over de startmotor heen komt en zo de hitte wat terugstraalt, bovendien geeft het een wat gunstiger airflow wat ook verkoeling geeft.
suc6
Peter

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Crossfire of stel zelf een nieuwe vraag.