Chrysler Grand Voyager: backfire

Bouwjaar: 1998, Brandstof: LPG, Motorcode: 3.31

Bij 60 km rijden geeft auto weer backfire's...al veel aangedaan o.a afstellen, nieuwe bougies en kabels...tijdje goed geweest maar begint nu weer..
Wie kan ons helpen aan een evt oplossing?

valparkiet

Geplaatst door valparkiet (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Grand Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 13 jaar geleden

vaak een te arm mengsel van gas.

valparkiet (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor je reactie robby, zouden we hem dan weer moeten laten afstellen?

anoniem-1573996169 (0), 13 jaar geleden

kan geen kwaad, als je verdamper wat ouder word word die membraam wat stugger en kan je weleens geholpen zijn met even opnieuw afstellen en probleem voorleggen aan gasboer.(kan geen kwaad bedoel ik mee ,een keer afstellen zou geen kwaad kunnen)

bartf (0), 13 jaar geleden

Ik wil je niet verontrusten maar ik heb net een heel traject achter de rug (http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...
Als het niet aan de verdamper ligt, laat dan vooral een keer een compressietest doen. Als je kleppen lekken, dan ben je aan de beurt. Halve blok uit elkaar en dus een hoop duur sleutelwerk en de kleprevisie doen ze ook niet voor niets. Een andere suggestie was ook nog een lekkage bij de brandstofinspuiters. Dit bleek bij mij niet het geval. Nieuwe fuelrail is overigens ook weer 200 piek.
Bij ons bleek het zelfs uiteindelijk een combinatie te zijn van lekke kleppen en een kapotte verdamper. Het te arme mengsel klopt in ieder geval. Let op bij de backfires want met een beetje pech klapt dan ook je resonantiehuis en/of je luchtfilterhuis uit elkaar. Die kosten ook EUR150 per stuk. Eém ding, de auto rijdt nu weer een stuk zuiniger. Door de defecte verdamper vloog de LPG erdoor.

Succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Grand Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.