Chrysler Voyager: boordcomputer ?

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: v6 3.3

Een kennis van mij heeft een voyager gekocht uit 1993 een V6 3.3, leuk allerlei electronische toeters en bellen, maar het schermpje tussen de twee voorstoelen aan het plafond doet het niet, geen licht geen uitlezing als ik er met een zaklamp op schijn, als het goed is dan zou er bijvoorbeeld in komen staan wat het verbruik is (zal wel zuipen maar we weten niet hoeveel).

Iemand enig idee achter welke zekering dit zit en of dit een vaak voorkomend probleem is ?

en weet iemand of er een digitaal handboek ergens te downloaden is ?

pe3hmp

Geplaatst door pe3hmp (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jvr (0), 14 jaar geleden

Mark,

Display zou groene cijfers weer moeten geven, er op schijnen heeft volgens mij weinig nut. Het kan zijn dat je 1x op "step" moet drukken om hem aan te zetten, bij latere modellen is dat geloof ik zo.

Controleer alle zekeringen. Het display staat normaal altijd fel aan, maar als de verlichting aangezet wordt dimt display. Misschien dat hij wel wat te goed dimt; controleer de lichtschakelaar, daar zit een aparte draad op om het display te dimmen die je er ook af kan laten.

Bij Jeep hoor je een pieptoon als je beide knoppen vasthoudt, dan resetten de waarden zich. Als je dit ook hoort is het alleen het display wat defect is (of waar iets van los zit). Als je het niet hoort kan het ook wat anders zijn, haal de unit uit het plafond om te controleren of de bedrading vast zit en of daar spanning op staat.


Mvg,
Jvr
www.chryslersaratoga.tk

pe3hmp (0) PRO, 14 jaar geleden

ok, als ik hem van de week of volgende week weer zie zal ik eens kijken, hij begon nu overigens ook andere kuren te vertonen, aibag lampje gaat ineens branden en je hebt dan geen rembekrachtiging meer, auto uitzetten en opnieuw starten en alles is weer normaal.

Mark

jvr (0), 14 jaar geleden

Mark,

Airbaglampje brandt normaal bij contact aanzetten en gaat dan na enkele seconden uit (als controle). Als hij onverwacht aangaat kan dat duiden op een storing van de airbag, of is er een probleem met de contacten in het stuur (clockspring). In dit laatste geval kunnen er ook nog meer functies op het stuur niet meer werken (claxon, cruise control...). Dit kan bij een APK een probleem zijn.

Meer clockspring info:

http://www.allpar.com/fix/clockspring.ht...

http://rnn9ny.tripod.com/chryslerminivan...

Het tegelijk wegvallen van de rembekrachtiging is wel toevalling en zou niets met elkaar te maken moeten hebben. Je kunt eventuele storingscodes in de ECU van de motor uitlezen met de contactsleutel: zet binnen 5 seconden contact aan - uit - aan - uit - aan, niet starten dus. Check engine gaat dan knipperen: 1x, pauze, 2x betekend 12: accu recentelijk los geweest.

Meer info en codes: http://www.allpar.com/fix/80s-codes.html
Info over eventuele Recalls (zie VIN): http://www.chrysler.com/webselfservice/c...


Mvg,
Jvr
www.chryslersaratoga.tk

pe3hmp (0) PRO, 14 jaar geleden

Inderdaad cruse control heeft hij ook problemen mee(kachel ook), hij staat nu bij de garage waar hij hem gekocht heeft, volgende week komt hij terug, kijken of het dan opgelost is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.