Chrysler Voyager: Contact-slot vervangen

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.3 v6

Goedemorgen,

Ik ben nieuw hier...

Ik heb een Chrysler Plymouth grand voyager van 1997, het is een automaat en hij loopt op benzine.
Zeer waarschijnlijk is mijn contact-slot defect, ik kan de sleutel wel draaien maar er gebeurt niks, althans de dashbord verlichting doet het wel, maar verder reageert hij niet. Ik kan hem dus niet starten.... De auto staat voor mijn deur.
Nu ben ik op zoek geweest naar een (gebruikt) contact-slot, op onderdelenzoeker.nl, en ik ben nu in contact met een sloper. Hij heeft een contact-slot voor mij liggen, maar volgens hem is het electronica gedeelte achter het slot defect en niet het cilinderslot zelf. Hij denkt dit omdat ik de sleutel er nog wel uit krijg. Overigens nu ik de sleutel eruit heb, blijft de km stand verlichting gewoon branden, deze krijg ik ook niet meer uit. Ik denk toch dat ook de cilinder-slot defect is, want de laatste tijd had ik al wat moeite met het draaien van de sleutel en bij het uitzetten, ging de sleutel er ook moeilijk uit.

Nou ja, daarom dus voor de zekerheid maar het gehele slot besteld, inclusief cilinder-slot en het elec ign switch. Maar nu mijn grote vraag: Het vervangen van zo`n slot, hoe gaat dat in z`n werk? Is het een enorme klus of valt het mee? Een vriend van mij heeft een kleine garage met brug, maar geen verstand van dit type auto. En hoe zit met het de beveiliging, code`s etc? Nou ja, ik ben een leek, dus alle tips zijn van harte welkom.

Nog een andere vraag, de laatste tijd schiet mijn km en toerenteller helemaal uit bij het starten, daarna doet alles weer gewoon normaal. Iemand een idee?

Ik hoop op goede reactie`s, en indien aanvullende vereist is, vraag het me gerust.

Groet,
Maaike

Plym Grand Voyager 1997

Geplaatst door Plym Grand Voyager 1997 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Plym Grand Voyager 1997 (0), 13 jaar geleden

Onlangs heb ik hier een berichtje geplaatst en helaas zie ik dat ik tot op heden nog geen enkele reactie heb mogen ontvangen. Jammer, maar waar ligt dat aan vraag ik mij af? Komt dat omdat ik nieuw ben hier, doe ik iets verkeerd?

Ik zie dat op andere vragen wel reacties komen.....

Even een kleine up-date:

We zijn alweer een tijdje verder maar helaas staat mijn auto nog steeds voor de deur en doet het nog niet. Onlangs hebben we het electronische kastje (zwart plastic ding) tweedehands ontvangen. Maar wat bleek, het pinnetje van het bovenste stuurkolom is afgebroken, dus daar moet een oplossing voor komen. Weer contact gehad met de sloper, volgens hem is dat heel uniek en hij heeft nog nooit meegemaakt dat zoiets afbreekt. Maar goed, hij had het liggen en zal het na betaling opsturen. Vandaag heb ik het ontvangen.

Morgen gaan we ermee aan de slag. Nu moeten we het dus gaan vervangen....
Nou ja, ik hoop dat er hier nog ervaringsdeskundigen zijn met tips. En dat ik in de toekomst nog veel plezier zal hebben van mijn auto en deze site. [url=http://img641.imageshack.us/i/gedc3040.j...][img]http://img641.imageshack.us/img641/7759/...[/img][/url]

Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us[/url]

Mvg Maaike

Plym Grand Voyager 1997 (0), 13 jaar geleden

Weer een kleine update, het vervangen van de onderdelen is allemaal gelukt en klaar. Maar toen we de auto gingen starten, liep hij extreem beroerd! Als we de gaspedaal los lieten, viel hij direct uit. De bedrading onder de motorkap is een zooitje, handmatig hebben we toen wat draadjes doorgelopen. Daarna weer gestart en liep hij een stuk beter. Maar nog steeds is het niet goed. Eigenlijk zou hij gewoon naar de dealer moeten, maar daar is ons budget momenteel niet toereikend genoeg voor;-( En het is natuurlijk al een oude wagen....
We hebben nieuwe bougies besteld en deze gaan we zsm plaatsen. Misschien is een nieuwe mapsensor ook nog een optie. Nou ja, aanhouders winnen. Maar wel jammer hoor, ik heb toch zo`n twee jaar zonder problemen in deze auto gereden, maar het vertrouwen is nu weg. Ik durf er nu gewoon niet mee te rijden...

Ik sta open voor alle tips, wat betreft het beroerde lopen.....

Groet,
Maaike

TARRAS (0), 13 jaar geleden

hoi ik heb het zelfde gehad met mijn auto ...ik heb toen de anwb gebeld ..en die had aan de rand van de motor kap iets aan een stekertje gedaan (daar zat een zwart blokje ) en trok hem los toen liep de auto wel ..en hij zei dat ik het moest vervangen ..op de sloop zo,n blokje gehaald en hij liep toen weer goed >>ik hoop dat je er wat aan hebt ..maar die jongens ..hebben een goeie vraagbaak op hun kantoor ofzo als ze er niet uitkomen ..grtz arthur

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.