Chrysler Voyager: Weerstand airbag module passagiersstoel ivm monteren 2 zits bank

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,8 crd

Hoi,

Heb in mijn chrysler voyager 2,8 crd uit 2008 (modeljaar 2004-2008) de passagiersstoel laten vervangen door een tweezitsbankje. Dit omdat het een grijskenteken versie is en er dus orgineel maar 2 stoelen inzitten.

In de passagierstoel zit een zijairbag ingebouwd en deze kon niet overgezet worden in de bank. Dit werd overigens pas verteld na inbouw door de aanpasser toen ik informeerde naar de airbaglampje wat blijft branden.

De dealer zegt deze niet uit te kunnen schakelen en weet ook niet wat de weerstand is die gemonteerd zou moeten worden. Nu is de airbag dus niet geactiveerd en doen de gordelspanners het ook niet bij een aanrijding en dat wil ik natuurlijk niet.

Dit schijnt na te meten te zijn maar daarbij bestaat de kans dat de airbags hierdoor geactiveerd worden als er iets niet geheel goed gaat. Dealer wil het doen maar voor mijn risico.

Weet iemand (zeker!) wat de weerstand moet zijn voor deze airbagaansluiting of heeft iemand een goede tip hoe dit op te lossen?
Terugmonteren orginele stoel is geen optie want ik heb wekelijks 2 passagiers bij me.

Alvast bedankt voor het reageren.
Groeten,
Bart

bart875

Geplaatst door bart875 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Nathanael (0), 13 jaar geleden

Ik kan mij haast niet voorstellen dat de dealer niet de juiste weerstand weet, doen zij geen airbag controle met een weerstand?
de meeste merken hebben wel kant en klare weerstanden om zeker te zijn als het systeem goed functioneert en het echt aan de aitbag moet liggen. dit is meestal een stekker met een weerstand eraan die op de stekker pas die naar de airbag toegaat. Heel simpel!
ik denk dat de dealer het wel weet!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.