Chrysler Sebring: Dashboard Slaat Op Hol Na 5 Km Rijden

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 I

Dashboard Functioneert Niet Meer Na Een Paar Min En Slaat Compleet Op Hol De Wagen Rijd Wel Normaal

centercars

Geplaatst door centercars (0) PRO , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Sebring? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jvr (0), 10 jaar geleden

Hallo,

Het tellerwerk is via een connector verbonden met de ecu. Door middel van het loshalen van enkele dashboard panelen is het tellerwerk vrij eenvoudig te demonteren: je trekt hem recht naar je toe uit de connector. Reinig de contacten en controleer of er geen slechte verbindingen zijn (corrosie). Aan het tellerwerk zelf is weinig te repareren, maar controleer ook deze op zichtbare defecten of sporen van te heet geworden componenten (zwarte waas om de componenten).

Wissel eventueel het tellerwerk uit met een ander (let wel op het type, LB/LC, enz.). Ik heb eventueel nog een werkende unit liggen (type LC uit een V6).

Tevens bestaat de kans dat de kabel (vanaf de connector naar de ecu) een beschadiging heeft opgelopen. Misschien loopt hij ergens tegenaan (kortsluiting met de massa) of wordt hij na een tijdje te heet (te dicht bij de motor).

Je kunt het paneel een zelftest laten uitvoeren om te controleren of elke functie nog werkt: houdt de teller-reset knop ingedrukt, zet daarna het contact aan (niet starten). De wijzers zullen nu hun gehele bereik aanwijzen, de waarschuwingslampjes gaan om de beurt aan en de digitale kilometerstand zal gaan tellen. De test stopt automatisch. Op youtube is deze test ook te zien.

Mvg,
Jvr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Sebring of stel zelf een nieuwe vraag.