Chrysler Neon: Doorbranden van achterlicht / remlicht

Bouwjaar: 2000, Motorcode: 2.0 AUT

Ik heb weer eens een klein probleem met mijn Chrysler (gelukkig gaat ie van de zomer weg).

Mijn achterlampjes (inclusief remlicht) houden het maar enkele maanden vol en dan branden ze door. Als je het lampje dan eruit haalt dan zie je dat de helft van het glas echt zwart is.
Omdat ik er gek van werd had ik Ledje (36 leds) erin gezet. Na 2 maanden waren er meer dan de helft van de ledjes doorgebrand en sommige ledjes gingen knipperen (waarschijnlijk ook aan het opgeven). Toen ik die ledjes eruit haalde zag ik dat in de doorzichtige fitting (type 3157) de plastic rondom de weerstandjes ook bruin (lichtjes verbrand) is.

Is er wat tegen deze problemen te doen? Komt dit omdat het om een automaat gaat (meer gebruik van remmen en dan ook meer van remlicht)

blok5

Geplaatst door blok5 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Neon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

je zou eens kunnen kijken of ie niet teveel bijlaad dan krijgen je lampen teveel spanning

blok5 (0), 14 jaar geleden

Hoe kan ik dat checken?
Het gaat hier alleen om die achterlichten, andere lampjes die ook vaak branden (koplampen) hebben geen problemen.

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

voltmeter op de accu zeten tijdens het lopen en kijken wat je dan meet,remlichten denk ik dat die vaker branden dan gewone lampen of het moet zijn dat je konstant met verlichting aan rijd

blok5 (0), 14 jaar geleden

Ik denk dat het probleem nu opgelost is. Heb nog niet de spanning wat de accu afgeeft gemeten.
Maar ik merkte dat de accu slecht werd omdat de koplampen onregelmatig lichtsterkte gaven, als ik voor de stoplichten stond gaven ze wat minder licht en dat zag ik vooral aan de snelheids- en toerenmeter.
Nu heb ik dat niet meer met een nieuw accu.
Over enkele weken laat ik het weten of ze doorbranden.

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

als je accu slecht is en je lampen gaan minder fel branden gaan je lampen niet zo snel kapot omdat ze minder spanning krijgen maar goed we wachten af.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Neon of stel zelf een nieuwe vraag.