Chrysler Neon: electrische storing alarmlichten

Bouwjaar: 1997

Mijn neon geeft elke 15 seconden een kort flitssignaal met de alarmlichten/knipperlichten. Zowel op het dashboard als de lichten buiten flitsen even op, en dan weer uit.
Iemand enig idee wat het is en wat ik er zelf (leek) aan kan doen?

fwesterink

Geplaatst door fwesterink (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Neon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

jvr (0), 18 jaar geleden

Dag,

Is het contstant, dus echt precies elke 15 seconden? Als je een alarm hebt zou het daar mee te maken kunnen hebben. Doet hij het nu ook, of alleen tijdens contact aan/rijden?

Als het niet contstant is zou de alarmlicht schakelaar defect kunnen zijn. Als je ze aanzet blijven ze dan gewoon regelmatig knipperen, of merk je dat ze na 15 sec. ook iets raars doen?

Als het goed is heb je twee relais voor het knipperen; 1 voor links en rechts en 1 voor alarmlichten. Als je die er nu een uittrekt (waarschijnlijk in je zekering-kastje) is het dan over?


mvg
Jvr

fwesterink (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor je reactie
Het opflikkeren is constant, en ook tussen het knipperen van de knipper of alarmlichten door. maar alleen met contact aan.

Ik heb de zekeringen al wel gecontroleerd, maar nog niet met draaiende motor. Ik zal zien.
Heb je een idee dan wat het kan zijn, stel dat het dan over is ?

Vriendelijke groet,

Fred

jvr (0), 18 jaar geleden

Hallo,

Het is wel een heel raar probleem wat je hebt! Maar zit er een alarm op of niet? Het zou misschien ook met de centrale deur vergrendeling te maken kunnen hebben (als je geen alarm hebt). Ik weet niet of je een afstandsbediening erbij hebt waarmee je hem op slot doet? Hoogstwaarschijnlijk zullen de knipperlichten dan ook even oplichten als bevestiging van het op slot doen/van het slot halen.

Ik denk in elk geval wel dat het een apparaat (alarm, cv....) is dat de klacht veroorzaakt en niet een los contact of ander defect. Dan zou het niet zo regelmatig moeten voorkomen.

Het feit dat het ook gebeurt met de knipperlichten aan betekend dat de relais goed zijn. Probeer er toch eens 1 uit te halen (relais dus, eerst 1 en dan de ander en dan beide) en kijk wat er gebeurt. Als ze zonder beide nog knipperen worden ze via een andere weg nog aangestuurd....


Suc6
Jvr

fwesterink (0), 18 jaar geleden

Beste JvR
ik denk ook dat het een apparaat,of de instelling van een apparaat is. Heb ondertussen gebeld met de chrysler garage, en die lezen voor maar 15 euro met de computer de hele wagen door, en traceren dan waar het probleem zou moeten zitten.
Denk dat ik dat maar doe.

jvr (0), 18 jaar geleden

Dat kan natuurlijk ook (15,- valt mee, ik had het duurder verwacht). Ik hoop dat ze iets ontdekken! Dan ben ik wel benieuwd wat het was!

Groeten en succes,
Jvr

fwesterink (0), 18 jaar geleden

De check is gedaan, zelfs kosteloos! Chrysler garage Zwolle.
HEt was wel zo gedaan, ik heb een draadbreuk ergens in het anti-inbraak systeem zitten.
Da's weer niet zo fijn, want ze kunnen niet uitlezen waar precìes, dat moet handmatig worden uitgezocht.
Kan wel 3 euro materiaal kosten worden, en een gigantisch bedrag aan arbeid.
Maar eens goed overleggen met m'n garage hoe ik dat met zo weinig mogelijk kosten kan regelen.
Dan weet je 't.

fwesterink (0), 18 jaar geleden

Probleem opgelost,
Bij het controleren van de knipperlichten bleek 't rechtervoorlicht een draadbreuk te hebben. Probleem opgelost.
Wat een rust om weer zonder voortdurende knipperflitsen te rijden.
Bedankt voor 't meedenken.

jvr (0), 18 jaar geleden

Toch een draadbreuk dus. Mooi dat het is verholpen Fred.

Groeten,
Jvr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Neon of stel zelf een nieuwe vraag.