Chrysler Voyager: Gierend geluid bij warme start

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4

Bij een koude start verdwijnt het gierende geluid binnen de minuut en blijft dan weg. Verder geen problemen.

Na een warme start komt het geluid (soms) terug en blijft dan hangen. Verder niet van invloed op rijgedrag auto maar wel erg 'aanwezig'. Als je achter het stuur zit komt het geluid van rechtsvoor in de motor. Geluid heeft 'aandrijverig' karakter. Iemand een idee? Alvast bedankt en 100% reactie terug.

Mvg,
Mark

Beatshop

Geplaatst door Beatshop (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

multiriem versleten

Beatshop (0), 15 jaar geleden

Bedankt voor je reply.

Het geluid werd veroorzaakt door een kapotte airco pomp. Deze zou 2e hands 800,- kosten om te vervangen en nieuw 1300,-. Als je de pomp weglaat is het te verhelpen met een reparatie van een uurtje voor 30,-. Zonder pomp natuurlijk geen aico meer maar wel gewoon de luchtcirculatie (blazers) voor koude of warme lucht.

Door het geluid werd ik ook gewezen door de garage op een bijna 'op' zijnde distributieriem die vervangen wordt. Een geluk bij een ongeluk?

Frank3137 (0) PRO, 15 jaar geleden

dis. riem/waterpomp en span/omlooprol vervangen is noodzaak
aircopomp weg laten heeft 1 nadeel
lampjes op verwarmingspaneel blijven knipperen !

Beatshop (0), 15 jaar geleden

@Frank3137:

Ja en Nee. Alles bij elkaar hebben ze idd distr. riem / waterpomp en span / omlooprol vervangen en nieuwe multiriem geplaatst (alles voor 900,-) maar de lampjes blijven niet knipperen. Sterker nog, een lampje dat het eerst niet deed doet het nu wel. Hahahaha! Bedankt voor je feedback.

br0ns (0) PRO, 15 jaar geleden

Je zal later wel problemen krijgen met je middenconsole als je airco leeg raakt, want dan gaan wel de lampjes knipperen en gaat je middenconsole in een soort van noodprogramma.

Wat je dan kan doen is airco opnieuw vullen en laten lopen maar moet de airco wel werken want hij zal het temperatuurs verschil willen weten en dan kan je je middenconsole opnieuw inleren.

Beatshop (0), 15 jaar geleden

@Brons:

De hele aircopomp wordt niet meer aangestuurd, zit er wel nog in maar is ge-bypassed. Vandaar.

br0ns (0) PRO, 15 jaar geleden

Ok wist ik niet

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.