Chrysler Neon: Inhouden Neon

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0i 16V 98 kw

Hallo,

Heb een probleem met mijn Chrysler Neon 2.0 16v uit '98. Bij lage toerentallen en bij constante toerentallen houdt de motor in, ook als ik de auto flink dootrek op autosnelweg voel je hem bij ca. 150 km/u inhouden, in de 5e versnelling heeft hij dan zelfs heel weinig vermogen en komt die gewoon niet meer vooruit, 170 is echt maximum terwijl hij dit met groot gemak haalt normaal.
Heb reeds de volgende stappen ondernomen:
- luchtfilter vernieuwd
- bougies + bougiekabels vernieuwd
- PCV-klep vervangen
- Injectorreiniger in brandstof gegooid
- lambdasonde vervangen
- UItlaat lekte beetje, nieuwe pakking en uitlaat is nu dicht
- auto is 2 weken geleden apk-gekeurd en goedegekeurd zonder gekke co-waardes dus Cat. is ook niet kapot (hield op dat moment namelijk ook al in)
- Check Engine codes heb ik ook zelf uitgelezen met behulp van sleutel, geeft geen enkele foutmelding.

Wie o wie kan me helpen??

Gr.

Rouven

Rouven1976

Geplaatst door Rouven1976 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Neon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Mercury (0) PRO, 16 jaar geleden

wat is de kilometerstand? compressie meten al gedaan?

Rouven1976 (0), 16 jaar geleden

Kilometerstand is 99.000, compressietest nog niet gedaan, het opvallende is juist dat hij (lichtjes) inhoud bij het optrekken in de lage toeren en constant lage toeren rijden ( tot 3000 toeren), daar boven merk je niks. Alleen dus bij 150 en hoger dan is het vermogen weg in de 5e versnelling. Hij doet het trouwens ook niet als je volle gas optrekt, hij blijfr dan gewoon trekken zonder in te houden, dus om het duidelijk te houden: hij houdt in bij langzaam rijden in de lage toeren en vanaf 150 in 5e versnelling

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Neon of stel zelf een nieuwe vraag.