Chrysler Voyager: instrumenten uit, alarm set

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4

Ik ben bezig aan een voyager, 2001->2008, EDZ motor.
Het probleem is op dit moment dat de instrumenten niets doen, toerenteller stil, kilometerteller staat op 200, digitaal is donker, brandstofmeter down etc.
Ook gaat het alarm set lampje na 3 seconden niet uit.
Volgens de gegevens zou dit een storing moeten zijn in het alarm, maar dit staat volgens mij weer los van het instrumentenpaneel.
Soms wil de motor wel starten en blijft hij lopen, maar meestal slaat hij na 2 seconden af of draait de startmotor niet eens.
Wanneer de motor loopt werken de instrumenten ook niet.
Waar zit de unit voor het alarm, en hoe wordt het instrumentenpaneel gevoed?

janbakker

Geplaatst door janbakker (50) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

br0ns (0) PRO, 14 jaar geleden

instrumenten paneel wordt direct vanaf de zekeringenkast gevoed met bruin rood uit me hoofd pootje 6 op intstrumenten paneel.

Greetz br0ns

janbakker (50) PRO, 14 jaar geleden

Ik heb de printplaat achter het instrumenten paneel bekeken en zag dat er aan de achterzijde wat soldeer was gebroken van de stekkeraansluiting.
Na deze opnieuw te hebben gesoldeert waren de problemen over.
Het enige probleem is nu nog de accu die leeg getrokken wordt.

jvr (0), 14 jaar geleden

Jan,

Het alarm zal niet geheel los staan van het instrumentenpaneel omdat een startonderbreker het instrumentenpaneel uit kan laten staan. Normaal gesproken deactiveert de startonderbreker bij het uitzetten van het alarm en licht het instrumentenpaneel op.

Maar gelukkig is een soldering makkelijker te verhelpen. Een leeg lopende accu: stroom meten in serie met de accu (of 12v lampje in serie) en zekeringen trekken. Vaak motorcompartiment verlichting of die van dashboardkastje.

Wat ook af en toe gemeldt wordt op deze site is een defect contactslot: let op dat je je sleutel niet op ACC draait (te ver terug dus) en kan verwijderen. Het dashboard (en wellicht meerdere verbruikers) kan dan aan blijven staan.

Mvg
Jvr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.