Chrysler Voyager: Lekkende koppakking

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.3i V6 aut

Ik heb sinds gisteren waterlekkage, heb nog wel met de auto van Amsterdam naar Almere gereden zonder problemen, geen witte rook en geen hoge temperatuur. Na verdere onderzoek Motorsteun en dynamo en de plaat met de stuurpomp en de spannerrol te hebben verwijderd om te kunnen zien waar het nou vandaan kwam. Blijkt het bij de cylinderkop vandaan te komen. Graag hoor ik wat ik moet doen en waar ik het beste de onderdelen vandaan kan halen. Ik denk dat ik de koppaking moet vervangen, maar moet de kop ook gevlakt worden? En wat voor problemen kan ik nog meer verwachten?

Groetjes Michel

Speedy11018

Geplaatst door Speedy11018 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Speedy11018 (0), 14 jaar geleden

Na verder onderzoek blijkt inderdaad dat de koppaking gescheurd was aan de buitenkant, de kop is verder nog goed. Dus dat wordt inderdaad de koppakking en alle andere pakkingen vervangen en hopen dat alles dan weer goed is. Heeft iemand de gegevens voor de aanhaalmomenten van de kopbouten?

Groetjes Michel

br0ns (0) PRO, 14 jaar geleden

Vergeet niet om je koppen volledig laten na te kijken het namenlijk zo zonde als er dan toch iets mis is.

Speedy11018 (0), 14 jaar geleden

De kop is al nagekeken, en blijkt geen gebreken te hebben. Het was de koppakking die kapot was gegaan. En het is de rechterkop, (bovenste tegen schutbord aan). Ik heb alleen de aanhaalmomenten voor de kop bouten nodig die ik ook nieuw heb gekocht. Graag hoor ik van iemand die volgorde en momenten weet.

Groetjes Michel

JAN/DODGE (0) PRO, 14 jaar geleden

Volgorde 9-7-3-1-5
8-4-2-6

Eerste keer bout 1 tot 8 45ft-lbs
tweede keer 1 tot 8 65ft-lbs
derde keer 90 graden (1/4) verder let wel zonder momentsleutel
als bouten 1 tot 8 zijn geplaatst op het juiste moment ,dan pas nummer 9 paatsen met een moment van 25ft-lbs.
let bij het plaatsen van de koppakking, dat de nummers naar boven zitten.


gr Jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.