Chrysler Stratus: LPG G3: Schakelt soms automatisch over naar benzine

Bouwjaar: 1995, Brandstof: LPG

Chrysler Stratus 1995 op LPG G3 van Prins.
Tijdens het rijden op gas (maakt niet uit hoe vol de gastank is) voel ik soms dat de moter iets of wat stottert. Als ik dan naar de gasledjes kijk, dan knipperen die en na een minuutje gaan die uit en voel ik dat ik op benzine rij. Stop ik en start ik opnieuw, dan is er weer geruime tijd niets aan de hand en rijdt de auto weer op gas.
Iemand enig idee?

Groet,

Cees

wanner

Geplaatst door wanner (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Stratus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

atoomsplitser (0) PRO, 17 jaar geleden

ik zou eerst eens naar een gas boer gaan zoals ik begrijp ligt het puur aan de installatie

erka (0) PRO, 17 jaar geleden

lijkt mij de "tankvlotter" van de gastank....
als die detecteerd dat de tank leeg is dan schakelt hij automatisch over naar benzine toch ??

verrace (0) PRO, 17 jaar geleden

bij iedere storing op lpg schakeld het systeem automatich over op benzine, kan dus verschillende oorzaken hebben
kijk zelf eerst eens naar je koelvloeistof peil voor dat je naar de gasboer gaat , mischien bevriest je verdamper !

kees broeders (0) PRO, 17 jaar geleden

dag cees verdeler stappenmotor schoonmaken met remmenreiniger zit er in de verdeler zwart korrelige vervuiling zyn de membramen versleten by stratus altyd computer resetten accu losgooien

wanner (0), 17 jaar geleden

Heb inmiddels remmenreiniger gehaald, maar nog geen tijd gehad.
Wel staat er op de remmenreiniger dat die niet op kunststof gebruikt mag worden....
Kan dat kwaad?

kees broeders (0) PRO, 17 jaar geleden

sla bij zoeken necam in zie je een kees uit helvoirt staan vg392 mail deze maar even doet het aan huis kost 20 euro is beter dan zelf iets verprullen werk stelt niets voor maar als je het veertje of pakking kwijt maakt ben je verder van huis groetjes cees

bartf (0), 16 jaar geleden

Dit probleem heb ik ook bij onze Grand Voyager gehad. Bleek uiteindelijk dat de radiateur niet goed meer was. Het koelwater houdt de verdamper ontdooid. Loopt er niet voldoende (warm)koelwater meer door dan bevriest de boel en stopt de gasdoorvoer. Bij geen gas meer schakelt de boel automatisch over naar benzine. Heeft een tijd geduurd tot wij erachter waren. Veelal met zware lasten (caravan trekken) schakelde de auto over op benzine. Resultaat: ineens nogal dure vakantieritjes. Heeft lang geduurd voordat we erachter waren tot de radiateur definitief de geest gaf. Auto wilde niet meer starten, na een tijdje stilstaan weer wel (weer ontdooid) Hierna liep de boel definitief leeg en kwamen wij stil te staan. Na veranging van de radiateur waren alle problemen als sneeuw voor de zon verdwenen. Tot op heden heeft hij geen enkele maal meer overgeschakeld op benzine.

wanner (0), 16 jaar geleden

Inmiddels heb ik mijn probleem opgelost door de stappenmotor inwendig schoon te blazen en de computer te resetten. Dat resetten wil bij deze auto nog al eens helpen als de auto iets merkwaardigs doet. Nu rij ik weer een heel poosje zonder problemen. Van bevriezende/ontdooiende verdampers anders dan met airco's heb ik nooit gehoord. Maar ik ben blij dat ik weer wat bijgeleerd heb.

Bedankt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Stratus of stel zelf een nieuwe vraag.