Chrysler Grand Voyager: motor kookt na inschakeling airco

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3,3

Beste forumleden,

Als er wat langzamer gereden wordt met de airco aan dan gaat de boel onherroepelijk koken. Na afkoeling de airco uitschakelen geeft geen problemen meer, zelfs niet als er een flinke caravan getrokken wordt. Opvallend is dat de 2 koelfans er het zwijgen toedoen.

Wellicht enig verband met het in febr. dit jaar vernieuwen van de radiateur en de waterpomp. Volgens mij hebben de fans het sinds die reparatie helemaal nooit meer gedraaid. Vanaf febr. waarschijnlijk gereden zonder extra koeling en het alleen met rijwindkoeling gedaan. Is dit mogelijk?
De eerste keer dat de airco aan moest was het flink warm buiten en kon er alleen filegereden worden in een drukke stad en was het dus meteen bingo. Dit was in de meivakantie.

Enig idee wat hier misgaat???

graag jullie reactie waarvoor alvast bedankt

groet

Ton

Macton

Geplaatst door Macton (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Grand Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

berendonck (0) PRO, 15 jaar geleden

Als je de airco inschakelt moeten de Fan's gaan draaien.

Maar controleer de zekeringen, ook onder de motorkap en of er geen stekkers los liggen bij de Fan's en de radiateur.

Ga eens bij de garage langs die de reparatie heeft uitgevoerd (misschien iets vergeten aan te sluiten?).

br0ns (0) PRO, 15 jaar geleden

Net wat harry zegt als je de airco aan doet moet de Rechter ventilator gaan draaien, ik denk ook dat ze eigenlijk de stekkers zijn vergeten dus even op de motortjes kijken.

jvr (0), 15 jaar geleden

Er is wel verschil tussen het trekken van een flinke caravan en het aanhebben van je airco: de motor wordt immers niet belast bij stilstand door de caravan, wel door de airco!

En het kan inderdaad zijn dat je zonder extra koeling en met alleen rijwind voldoende koeling hebt. Heb het ook eens gehad, toen was de stekker van de fan losgeraakt.

Controleer de stekkers, zekeringen en het koelvloeistof niveau.

Gr,
Jvr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Grand Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.