Chrysler Neon: motor loopt vast

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0 16v 133 pk

Hallo ,
Gisteren liep mijn motor vast bij lage toeren was het net of de rem vast liep maar blijkt de motor te zijn . Stationair loopt hij echter mooi .... Hij bouwt wel druk op want de kloelvloeistof loopt uit de overloop van het expansie vat .. de motor is echter niet warm geworden, was een klein stukje van een paar honderd meter ... Nu denk ik dat de koppakking het heeft begeven maar ik heb dat wel vaker gehad maar nooit dat de motor vastliep .... Kan iemand mij op weg helpen ?

PsyKootje

Geplaatst door PsyKootje (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Neon? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 10 jaar geleden

Als hij erg veel druk opbouwd in het koelsysteem is dit natuurlijk niet goed.
Koppakking is dan eerste verdachte.
Als de motor koud is en je start hem loopt hij dan meteen op alle cilinders ?
Komt het koelwater meteen omhoog ?
Geen grote witte wolken uit de uitlaat ?
Geen koelwater in de olie ?
Bij een groot lek in de koppakking , zou er vloeistofslag kunnen ontstaan.

PsyKootje (0), 10 jaar geleden

Het probleem is gisteren avond ontstaan na een kort ritje naar de voetbal club en terug ... De motor liep prima heen en startte ook weer goed daarna en op alle cylinders maar op de terug weg in een langzaam bochtje liep hij ineens vast .. Het koel water loopt niet meer terug , blijft helemaal bovenin zitten ( ook na het uitzetten ) en loopt dus over bij de overloop . Zo te zien zit er geen water bij de olie en geen witte rook gezien ...

PsyKootje (0), 10 jaar geleden

De auto staat bij de garage , de automaatbak loopt vast , niet de motor ...in de bak zit geen olie meer maar het koelsysteem zit vol bak olie ??

kaleido 1 (1620) PRO, 10 jaar geleden

Dat zei je er niet bij , dat het een automaat was , maar dit verklaard wel een hoop.

jan5047 (0) PRO, 10 jaar geleden

radiateur inwendig lek ?

PsyKootje (0), 7 jaar geleden

Idd , dat was het .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Neon of stel zelf een nieuwe vraag.