Chrysler Pt Cruiser: motorlampje brand omdat tempmeter niet oploopt

Bouwjaar: 2000

ik ben eigenaar van een pt cruiser en nu heb ik het volgende probleem. het lampje van mijn moter is gaan branden en mijn temperatuur liep nietop. ik breng hem weg naar monteur. hij zei de tempsensor is kapot en moet een nieuwe in en daarom brand het moterlampje want die denkt dat de moter te koud is. ok dan. maar nu is dat niet zo want er zit een nieuwe sensor in en het lampje brand nog steeds en als hij stationair loopt loopt de temperatuur zo op dat het water gaat koken nu zegt de monteur dat het moet liggen aan de draden die de sensor met de computer verbinden maar de kleur van de draad die vertrekt bij de sensor verandert van kleur onderweg naar de computer toe zegt hij dus hij kan het niet zien omdat er een hoop kabels rond demoter naar de computer lopen en hij moet nu handmatig alles doormeten en dan kijken hoe of wat.heeft iemand dit probleem ook al eens gehad en wat zou het probleem kunnen zijn en hoe kom ik aan een elektronisch schema van een pt cruiser.

gizmootje

Geplaatst door gizmootje (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler PT Cruiser? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

thei11316 (0), 13 jaar geleden

Vervang of laat de thermostaat maar vervangen,deze blijft dicht en wordt door de koelvloeistof temperatuur aangestuurd en niet door een relais of een sensor,dat is grote onzin.

http://www.mediafire.com/?lmvdwn2nywm hier kun je de hele gebruiksaanwijzing en reparatie handleiding downloaden.....tip....brand hem meteen op een DVD schijf

gizmootje (0), 13 jaar geleden

volgens de monteur hadden ze dit gedaan maar maakte dat niets uit en daarom hoefde ik ook de niewe niet te betalen zeiden ze

thei11316 (0), 13 jaar geleden

Als een sensor vervangen is moet wel de fout gereset worden,anders blijft hij de fout aangeven.
Ook een nieuwe thermostaat kan wel eens kapot zijn.

De thermostaat kun je ook zelf controleren,als hij dicht is....koude toestand......houdt hem dan maar met een tang vast in heet water,als hij goed is zie je hem meteen open gaan en een kapotte blijft dicht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler PT Cruiser of stel zelf een nieuwe vraag.