Chrysler Grand Voyager: Na vervangen Bobine, soms code P0300, P2302

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4

Mijn auto had last van een hikkende motor bij flink gasgegeven tussen de 1500 en 2000 toeren. Boven de 2000 toeren geen problemen. Na vervanging van de bobine en de bougies + kabels rijdt de auto nu prima alleen krijgen we nu regelmatig dat de motor ineens een foutmelding geeft en op drie (of misschien zelfs op twee) cilinders loopt. Na het stoppen van de motor en weer opnieuw starten, loopt de motor weer prima. (al blijft de foutmelding wel zichtbaar)
Code's zijn P0300 en P2302, P2305... Iemand een idee?
Groeten,

Pytter

Geplaatst door Pytter (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Grand Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 10 jaar geleden

P2302 en P2305 zijn foutmeldingen op de aansturing van de bobine.
Stekker van de bobine niet goed vast gezet? Of een verkeerd type gebruikt?

Pytter (0), 10 jaar geleden

Oldford bedankt voor je antwoord. Ik ga de stekkerverbinding maar eens goed bekijken.
Bij een vorige Voyager heb ik last gehad van een defecte krukas-sensor. Zou het mogelijk zijn dat de krukas-sensor of de nokkenas-sensor de oorzaak zijn van het probleem zonder dat ze zelf foutcodes geven? Of moet ik het echt alleen zoeken bij de bobine?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Grand Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.