Chrysler Grand Voyager: olielampje blijft branden

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,7 crd

Sinds gisteren blijft het olielampje branden. Als je de motor start gaat deze eerst uit maar na een 10 sec springt hij aan. Soms krijg je hem even uit als je flink gas geeft maar zodra je het gaspedaal los laat gaat het lampje weer branden.

In het verleden is het lampje ooit ook wel eens een paar seconden gaan branden als je bijvoorbeeld over een drempel reed of erg snel een bocht nam.
Nu weet ik niet of de oliedruk daadwerkelijk te laag is of dat ik het moet zoeken in een defecte sensor en/of bekabeling. De motor maakt geen vreemd geluid of zo en de temperatuur loopt ook niet op.

De olie is 20.000 km geleden ververst + het oliefilter destijds ook vervangen.
De auto gebruiken we in Spanje waar de temperaturen nu rond de 30 gr zijn.

Iemand een idee?


Mvg

Donald

donald2349

Geplaatst door donald2349 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Grand Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldford (0) PRO, 10 jaar geleden

Dan zou ik de oliedruk (laten) meten en er voorlopig niet mee rijden.

Mercury (0) PRO, 10 jaar geleden

ik zou als de sodemieter olie en filter verversen!!!! 20 000km is nogal lang voor een amerikaan!!!

donald2349 (0), 10 jaar geleden

ok, bedankt voor jullie berichten Ik zal eerst de olie en het filtervervangen. Voor alle zekerheid schroef ik er ook een nieuwe oliedrukmeter in.
Als het daar niet mee is opgelost dan zal ik de auto laten afslepen naar een garage om de oliedruk te laten meten om te zien of de pomp voldoende druk levert

donald2349 (0), 10 jaar geleden

Vorige week heb ik het oliefilter en de olie vernieuwd. Het lampje ging in eerste instantie uit maar na ca. i minuut ging het rode oliedruklampje weer branden.
Dus toch voor de zekerheid een nieuwe oliedruksensor gemonteerd. Tijdens de demaontage van het oude exemplaar bleek het binnenwerk te draaien in de sensor. Sinds ik een nieuwe sensor heb gemonteerd is het probleem verholpen.
Enorme opluchting dat het ¨nare rode lampje¨niet meer brand bij lopende motor!

Iedereen bedankt voor de reakties

Gracias!

Mercury (0) PRO, 10 jaar geleden

En bedankt voor de feedback, je diesel heeft nu frisse olie en filter en geen storing meer, perfect, heeft een ander ok iets aan dit topic.

gr

Peco Power

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Grand Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.