Chrysler Voyager: P0135 code alleen bij rijden op lpg

Bouwjaar: 2004, Brandstof: LPG, Motorcode: v6

Tijdens de vakantie ging ineens het motormanagement lampje branden. Foutcode uitgelezen, bleek p0135 te zijn -> O2 Sensor Heater Circuit Malfunction Bank 1 Sensor 1. Lambda sonde gerelateerd probleem.

Ik heb verschillende malen de boel ge-reset (accuklem los). Dan blijft het lampje uit maar gaat na ongeveer 4x starten weer branden met dezelfde foutcode. De auto rijdt op LPG.

Maar: op de terugreis het hele stuk teruggereden op benzine, het motormanagement lampje blijft uit. Daarna weer geswitched naar lpg en lampje gaat weer branden. Waarschijnlijk dus iets met het lpg systeem en de lambda sonde voor de kat.

Wat is jullie advies, de lambda vervangen? Of is er sprake van een defect in het lpg systeem? Wat zou dat kunnen zijn? Het lampje begint na de resets overigens ALLEEN te branden bij het starten van de motor, nooit tijdens het rijden.....

Heel graag jullie reacties!

kolleean

Geplaatst door kolleean (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

br0ns (0) PRO, 10 jaar geleden

Verwarmingselement is stuk in de Lambda Sensor.

Dit heeft normaal niets te maken met het LPG systeem. Het warmings element werkt maar 90 seconden na starten als deze niet goed is gaat het lampje branden.

Komt vaker voor bij de 3,3i V6 benzine motor.

Advies is dus Lambda Sensor 1/1 (in het spruitstuk) te vervangen.

kolleean (0), 10 jaar geleden

Dank voor de reactie Br0ns, ik ga er maandag mee aan de slag.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.